yükleme dvd sinden komut dosyasını açarak şifremi değiştirdim sagolun
kırmanın yöntemleri var usb ye kaydedilmiş bazı programlar olur bilgisayarcılarda onlara açtırabilirsiniz.
Senin için sordum Tahsin hocam, yapay zeka şöyle bir şey anlattı, çözemezsen denersin.
Seçenek B: Şifreyi Komut Satırıyla Kırmak (İleri Düzey)
🛑
Yalnızca kendi bilgisayarınızsa ve yasal olarak erişim hakkınız varsa önerilir.- Bilgisayarı kurulum USBsiyle başlatın.
(Windows 10 ISOsu indirip bir USBye yazdırabilirsiniz.) - Kurulum ekranında Shift + F10 tuşlarına basarak Komut İstemini açın.
- Aşağıdaki komutları yazın:
cmd
move - move c:windowssystem32utilman.exe c:windowssystem32utilman.bakcopy c:windowssystem32cmd.exe c:windowssystem32utilman.exe
- Bilgisayarı yeniden başlatın.
- Giriş ekranında, sağ alttaki Erişim Kolaylığı (koltuk simgesi) tuşuna basın.
- Açılan Komut Satırı'na:
cmd
net user kullanıcıadınız yenişifre
örnek:
cmd
net user murat 123456 - Giriş yapın.
- Sonrasında eski utilman.exe dosyasını geri yüklemeyi unutmayın:
- copy c:windowssystem32utilman.bak c:windowssystem32utilman.exe
Senin bilgisayarın açılıyor, şifreyi unuttuğun için giriş yapamıyorsun. Kopyaladığım yazıda, bilgisayarı "windows 10 kurulumu yüklü usb" ile başlatıp, şifre kırmayı anlatıyor.
Bunu ben de denedim ve gerçekten oldu.
Yöntem doğru hocam ben de onu yazacaktım, asıl olay login ekranında erişim kolaylığı kısmından cmd'yi açabilmekte, gerisi komutlarla yeni parola belirleyip açıyorsunuz bilgisayarı.
Yine olmazsa bootable parola kaldırıcı yazılımlar var onlara bakabilirsiniz
Hirenboot ile şuan deneme yapacagım. USB yüklemesi yapıyorum. İzlediğim videolarda da dediğinizi doğruluyor. Hirenboot çözüm sanırım (: