OdeKullan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Caty; hocam sanırım burada kendi bilgisayarınıza kurun demek istemiş. Tabi bunların yanı sira birde 365 gün 24 saat bilgisayarınızı açık tutmanız lazım
İnternet sitesinin yayınlanacağı bilgisayara kuracaksınız. Eğer domain public olmayacaksa, bu listedeki çoğu şeye gerek yok. IIS'de siteyi yayınlar, localhost üzerinden görüntülersiniz.

Ben Hetzner, OVH gibi yerlerden sunucular alıp, bunların hepsini belirttiğim şekilde kendim ayarlıyorum. Her aldığım sunucu için Pleske gidip ikinci bir sunucu parası vermek yalnızca saçma değil, aynı zamanda sektörde tekelleşmiş birinin daha çok tekelleşmesini sağlamaktır.

Türkiye, MaestroPanel ile bundan 15 yıl önce buna çözüm bulmaya çalıştı, Windows panel yaptı. Ancak bu da tutmadı. Bunun nedeni, sunucu yöneten insanların, arayüz olan bir ortamda, ikinci bir arayüz aramaması. Linux da arayüz kurmadan sunucu yöneten insanlar genelde panel kullanırlar. Ya da kişinin sunucu yönetim bilgisi yoktur, panel kurar.

Kendinizi geliştirmeniz için, her türlü üçüncü parti uygulamalardan sunucu yönetim kısmında çekilmenizi öneririm. 3-5 bozarsınız, ancak eninde sonunda öğrenirsiniz.