Aras21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah'ın varlığı dışında ve dini inancımın gereklilikleri dışında gözümle görmediğim olaylar ile alakalı hiçbir soruya kesin bir cevap veremem hatta bazı dini sorulara da kesin bir cevap veremem, araştırma için kullandığım kaynaklarda cevaba dair bir işaret yer almazsa tabii
Kesin bir cevap veremem diyorum, cevap veremem demiyorum çünkü her soruya bir cevap verilebilir ama ne kadar tutarlı/doğru olduğu tartışılır. Bilmediğim veya görmediğim bir olay hakkındaki sorulara kesin bir cevap vermektense cevapsız kalmayı tercih ederim çünkü kesin bir cevap beni yanıltabilir, boşluğa düşürebilir. Cevapsız kalmak bazenleri iyidir, merak ve araştırma hissi her zaman kendiliğinden gelir. Kesin cevap ise bir ömür boyu insanı yanıltabilir, doğruluğundan emin olmadığım bir soruya kesin bir cevabı kesinlikle vermem, veremem. Herkesin her soruya kendince bir cevabı olabilir veya cevabı olmasa bile bir fikri olur. Cevapsız kalmak ise göründüğü kadar kolay bir durum değildir aksine çok zor ve çok mühim bir tercihtir.
Selam olsun,

Ticari konu olsa baltalamak diye report ederdim
Ben biraz daha genel yazmak istedim yoksa yazdıklarınızın tamamına katılıyorum ama cevap ile cevapsızlık tartışması bu konunun çok üzerinde.

Önce cevapsız sorularımız olması lazım sonra cevapsızlığı mı evla oraya geliriz.
Keyifle okuyorum yazdıklarınızı, keşke bu konuları siz açsanız ben yazsam
İğneleme mi yapayım.