ben kaynak olarak devleti bilirim hocam. gerisi daha boştur. Şimdi nasıl ki A haber yere göğe sığdıramıyorsa ben onlara da inanmam bu halk tv kafasına da ınanmam. Biraz vicdanlı olmak gerekiyor. Yeşil alan konusunda hıcbır ıktıdar bunların eline su dökemezken, o 8 eski uçak dünyamızı kurtarmayacakken niye satıp muhalefete laf versin bırazda mantık yuruturum.
Ha zaten kızıyorum ormanlar kolay yetişmiyor değil 8 80 tane yangın söndürme uçağımız olmalı. Daha iki gün önce bunu düşündüm yangın çıktıgında anında söndürebiecek güç olmalı.
.
Orman alanlarının arasında belırlı mesafelerde boşluklar olmalı yangının geniş alana yayılmaması için. Yapılabilirliğini elbet mühendisler bilir benimki düz mantık. Yapay havuz sistemleri olmalı yüksek konumlarda. yagmur suyunun doldurabılecek ve bunlar hem ağaç sulamada hem yangını daha hızlı kontrol altına almada kullanılabılmeli.
Orman bekçileri artırılmalı. kulelerden bırcok alanı gözetlemeli. insan hareketliliği varsa oraya güvenlik sevk edilmeli vs vs abartı değil o ormanlar kolay yetişmiyor.
.
Bazıları dıyecek çok maliyetli. Bir valimin belediyeden bu ülkeye bedel odeyenler ıcın bır talebimde dediği gibi "Belediyeler o kadar parayı yaptırdıkları tuvaletin reklamına veriyorlar" demişti. Haklı da yapılabılecek farklı seyler en azından vardır illaki. Amacım siyaset değil iki tarafa da kızıyorum. Kaan yapılmaya başlandığında "Kalorifer peteği" diye dalga geçen zihniyetin benim gözümde okunacak savunacak değeri de yoktur. Kendi ülkemiz için iyi bir şey olmamışsa bile inşallah olur diyemeyenlerimiz var ne dıyeyım
Hocam devlet inkar etmediğine göre doğru bu haber.
Ormanlar için yapılacakları anlatmışsınızda 20 senedir aynı kişi ülkeyi yönetiyor neden yapmadı diye sorarım ben size o vakit.
Keşke biraz araştırsanız.
Hocam THK dan bahsediyoruz Orman Genel Müdürlüğünden değil hatırlatırım. Ben size THK'yı sordum OGM'yi değil.
Hocam devlet kurumlarının ihaleleri oradan yayınlanıyor anladığım kadarıyla.