10 dakikalık bir kesinti genellikle SEO açısından kalıcı bir zarara yol açmaz. Google bu tarz kısa süreli erişim problemlerini tolere eder ve siteyi daha sonra tekrar taramayı dener. Bu sürede Google bot sitene erişemediyse bile, sunucu hatası (5xx) gibi geçici bir durum olarak görür. DNS kaynaklı bir kesinti yaşandığı için de bu daha çok sunucuya ulaşılamıyor şeklinde algılanır, bu da Google açısından ciddi bir olumsuzluk oluşturmaz.
Hit tarafında ise sadece o kısa sürede siteye girmeye çalışan kullanıcılar etkilenmiş olabilir. Bu, toplam trafiğe göre genellikle çok düşük bir orandır ve kalıcı bir kullanıcı kaybı yaratmaz.
Senin yapman gereken tek şey, şu anda her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak. DNS ayarlarını ve SSL sertifikasının etkilenip etkilenmediğini kontrol etmen yeterli. Search Console üzerinden "Tarama Hataları" bölümünü kontrol ederek Googleın siteye erişim sırasında bir sorun yaşayıp yaşamadığını görebilirsin. Eğer herhangi bir hata görünmüyorsa ek bir işlem yapmana gerek yok.
Bazı tarayıcılarda az önce tekrardan erişim sağlayabiliyordum şimdi tekrar gitti ama ayar yapmıyorum hiçbirşeye de dokunmuyorum inş en kısa sürede çözülür "bağlanmayı reddetti" hatası alıyorum