Merhabalar,
Yaptığımız işlerin %70i yerinde hizmettir. Daha anlaşılır, güvenilir olmakla birlikte aynı zamanda sosyal çevrenin de artmasına katkıda olmaktadır.
Yandex mail hizmeti için yüz yüze görüşür müsün 600 km yol yapar mısın ?
Aynı şehirdeyseniz 1-2 saatlik bir zaman harcanacaksa gidin 2 bin TLlik işe 5 bin TL diyin , 5 olana 10 , 20 olana 50 diyin , biraz allayıp pullayın geçirin gitsin. Sonuçta zaman harcayacaksın her gittiğinde iş vermeyeceğine göre normal.
Aynı şehir olsa zaten düşünülür de 10 saatlik yol.
sadece ön görüşme olarak çağrılıyorsanız bence bunda bir problem yok. ama bir iş için beraber calisma kararı alındıktan sonra gel burada calis demek bana sacma geliyor. forumda genelde satin alma yapan birisi olarak söylüyorum. ama satın alma yaparken yasadıgım bazi sorunlar da olmadı degil . host umdan dosya calinmasi , işi bilmeyen arkadasların kod yapısını bozması veya anlasılan disinda ek ücret talep edip verilmediginde dosyalari silenlere dahi denk geldim. bu da guven kırıyor. onceden pesin odeme yapmak istemeyen profille ayagina cagiran müşterinin kafa yapısı hemen hemen aynıdır. guven sorunu kaynaklıdır. simdi ben bu kadar sorun yaşamış biri olmama ragmen gel surda calis burada calis kimseye demedim ama kendime göre her zaman ekstra onlem almaya calistim. herkesin yaşadığı olaylara bakış açısı farklıdır ondan kızamam kimseye. Su da bi gerçek ama birinin ayagina iyi niyetle gitseniz dahi %90 ihtimal karşı tarafta bu adam muhtaç düşüncesi uyandıracaksınız en azından Türkiye de bu boyle. Ayağına gidildiğinde karşı taraf ne güzel beni kırmadi da geldi iyi adammış Allah razı olsun vb gibi bişey demez veya düşünmez. Ayaga gittiginizde ya hor görülüyorsunuz veya anlasilan ücretten kırpılmaya calisiliyor. Türkiyede herkes her konunun uzmanı oldugu için bir de ekstradan işinize karışılıyor. son olarakta sunu belirteyim ; eğer bir müşterinin değecegini düşünüyorsanız karakterine inaniyorsanız bence gidin , bazen gerçekten güzel ve iyi insanlar karşınıza çıkabilir. herkese degil eleme yaparak giderseniz güzel networkte kurarsınız .
Detaylı yazmışsınız teşekkürler. Mevcut iş yaptığımız birisi olsa tamam da ilk kez yazıp ayağına çağıran biri. Yüksek ihtimalle de yaptığım işi öğrenmek için çağırıyorlar izleyecekler
Geçende bir kişi benden ayakkabı satın alacaktı. Mersin merkeze çağırdı. O esnada da benim Mersin'de işim çıktı. Hem o işi hallederim hem ayakkabıyı veririm diye kabul ettim. Ayakkabıya 2650 TL fiyat çektim 2000 TL olursa gel dedi bana. Hem ayağına çağırıp hem indirim istiyorsun olmaz öyle deyip kapattım konuşmayı
Buda şaka gibi işte ayağına kadar gideceksin bir de indirim mi istiyor şaka gibi.
Kurumsal derken?
Kurumsal dediğin sözleşme ile çalışır zaten. Güven meselesi anında çözülmüş olur.
Ha şu olabilir, hizmetler sonrasında yahu bir gel de yüzünü görelim tanışalım havasında olabilir o başka. ( ama bu da günümüzde kalmadı be )
Güvensizlik duyan müşterinin bahaneleri bitmez maalesef.
Herkes mi karaktersiz ki, herkesi aynı şekilde değerlendirebiliyor güvensizlik duyan kişi?
İyi ticaretler olsun herkese.
Muhtemelen işi öğrenmek için önlerinde yapmamı falan istiyorlar. o yüzden kabul etmedim.
Büyük bir iş olur gidersin.
İyi bir teklif gelirse neden olmasın. Ama yol beni yorduğu için kolay kolay şehir değiştirmem.