hocam benim eski bir arkadaşımın babası 10 yıl önce biri tarafından tam 5 milyon dolandırıldı. bak 10 yıl önce diyorum. adına şirket falan açmış, ülkeyi terk etmiş adam ortalıkta yok. her şey arkadaşımın babasına kaldı. adamın maaşından 10 yıldan beri para kesiliyor. düşün kafayı yersin, alakan olmayan bir şeyden dolayı 5 milyon borç ödüyorsun 10 yıldan beri. hani dükkan açsan, şirket açsan batsa anlarsın o da yok. adam elini hiçbir şeye sürmeden 5 milyonluk olmuş. yıllardır adamın maaşının neredeyse yarısı bankaya gidiyor. madem borcun var ilk olarak maaştan zaten kesinti yaparlar. hacizden kastın ne anlamadım? gelip elinden evini arabanı alacak halleri yok. konuşursun artık nereye borcun varsa (haciz falan diyorsan muhtemelen banka gibi bir yer) maaşından kesinti yaparlar. bu kadar basit. sen 2 milyona böyle olduysan o arkadaşımın babası hiç yaşamasın o zaman...
iyi dayanıyor hocam herkes kabul edemez bunu. Allah yardımcısı olsun çok zor durum. Bankalardan ziyade elden aldıklarım sıkıştırıyor o da beni kötü yapıyor. Bugün vereceğim var mesela mesaj attı aynı iş yerindeyiz ne yapacağım bilmiyorum.