Merhabalar forumdaşlar.
X kişisi 2024 Mayıs ayında müteahhitle anlaşarak topraktan 1+1 daireye giriyor sonrasında maddi sıkıntılarından dolayı daireyi satmak istiyor hem müteahhite müşteri bul diyor hemde kendi arıyor... Sonrasında bizi bir aracı şahıs Müteahhitle görüştürerek evi satın alıyoruz fakat müteahhit bu topraktan giren kişiye parasını vermiyor fakat bizim bunlardan haberimiz yok o x kişisini tanımıyoruz sonrasında x kişisi dava açıyor kazanıyor biz bu daireyi ocak ayında aldık benim bu olaylardan daha yeni haberim oldu.
Müteahhit buna 7 ay içinde alacağının 3'de 1'ini anca vermiş x kişisi de 7 aylık süre de buna sinirlenip doğal olarak avukatıyla da görüşüp arsa sahibine Mayıs ayında dava açıyor ve onu da kazanıp daireye ihtiyadi haciz koyduruyor, parayı ödemesi için 2 kere tebligat gönderiyor müteahit yine ödemiyor 1 hafta önce de bu x kişisi numaramı bulup arıyor bak kardeş bu adam benim paramı ödemedi ben daireyi satışa çıkarttıracağım 3. tebligatı gönderdiğimde bende mağdurum sende mağdursun benim psikoljim bozuldu artık buna bi çare bulabiliyorsan bul diyor.
Ben 1 haftadır uyku uyuyamıyorum... üstelik daire bitmek üzere... Ne yapacağımı bilmiyorum, elimde sadece banka da yapılan sözleşme, dekont ve senet var.
Bu işlemleri annem yapmıştı ben gurbette olduğum için, anneme de bir şey diyemiyorum kadın kalp ve tansiyon hastası Allah korusun bir şey olacak diye.
X kişisi de şehir dışında görevde olduğu için onun adına müteahhit yaptı.
Çok bunaldım birisi akıl verebilirse çok mutlu olurum.