Merhabalar,

Uzun zamandır rahatsız olduğum bir durum var bu konuda ben mi abartıyorum yoksa normal mi olduğunu anlamak için Forum ahalisinin fikrini sorma gereği duydum,

Şahsen bundan 15-16 yıl öncelerinde forumların geyik kategorilerinde, Aog tarzı Facebook gruplarında, çeşitli sözlüklerde geyik yaparak gündelik hayatın stresini unutur, adeta şarj olurduk. Ayriyetten " dark mizah " grupları olurdu ilgilenmeyen uzak durur hiçde moda olmazdı, içeride masum sayilacak ufak ırkçı şakalar olurdu genelde.

Amma velakin günümüzde yeni neslin ünlü olma çabaları mı dersiniz ne dersiniz bilmiyorum bı adını koyamadığım enteresan bir durum var; olur olmadık ciddi her konuyu mizah malzemesi yapmaları. Önceden bir görüş farkı bı görüşü aşağılamak için yaparken şimdi bakıyorum Atatürk konseptli bir sayfanın Atatürk icatlarını şaka malzemesi yapmasını bile sıkça görür oldum. Şimdi " biraz abartmadın mı masum bi şakadan ne olacak ki?" Diyenler için şaka herhangi dalga geçme hakaret barındırmasa bile o zamanların çaresizliğiyle alınmış ciddi kararlar bugün şaka konusu olmak için yapılmadı ve sürekli böyle ciddi konularına yeni nesilin duyarsızlaşacağını düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın bunu savunduğum bir düşünceye karşı yapılmış olduğu için demiyorum genel olarak hayatı olan her konuda bu şekilde mizah malzemesi yapılmasınadır tepkim.

Şimdi daha bahsettiğim şeyin daha net anlaşılması açısından birkaç örnek vermek istiyorum:

İsmet İnönü hakkında yapılan " İsmet kim ki zaten?" Başlıklı milyonlarca video, bı kadın k*tilinin fotoğrafını koyup " pardon bölüyorum ama ehehe" tarzı videolar, gym'de Spor yaparken " karımın güçsüz yumruklara maruz kalmaması için kolumu güçlendiriyorum" videoları, ve hangisini yazacağıma karar veremediğim islam ve dışındaki onlarca dinin uygulamaları hakkında dalga geçen videolar, Tanrıya küfür eden bir adamı tüm mizah sayfalarında paylaşarak fenomen etmeler....

Şahsi düşüncem bu konunun ciddiye alınıp ya sosyal medya uygulamalarının bu tarz videoları engellenmesini sağlamalı yada hukuksal olarak caydırıcı kurallar olmalıdır.

Sizin bu konudaki düşünceniz nedir ahali ?