Anladığım kadarıyla WP'nin ne hantal olduğunu anladınız ve ve HTML ile çözüm arıyorsunuz. Yanlış düşünüyorsam uyar lütfen.

Eğer sorun tahmin ettiğim gibiyse çözüm HTML değil. Headless WordPress olmalı. Sen wp admin panelini aynen kullanan, güncel içerik ekle vs.

Yapman gereken Frontend bölümünü headless wp yaparsan admin bölümünde WP'nin tüm nimetlerinden faydalanabilir kullanıcı ara yüzünde hızın dibine vurabilir sin.

Tüm izleri silmek istersen wp_config dosyasına ekmbir kaç kod ile Upload klasörünü değiştir yeterli.

Yok ille de HTML istersen oda mümkün bir eklenti yazarak çözülebilir. Alternatif Database json olarak dışarı aktar json tabanlı html bir Website oluştura bilirsin. (SEO için önermem)