ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben kendi adima yazayim: muhtemelen 25 yildir yazilimla ugrasiyorum, lise döneminde basladim kendim ögrendim sonra okulunu okudum, yüksek lisanimi yaptim, simdi isvicre'de senior yazilim mühendisi olarak calisiyorum.

AI olayini daha önce google gibi kullaniyordum ama bir kac aydir AI tabanli IDE'leri de desteklemek amacli kullaniyorum ve gayet iyi isler cikariyor. Tabi sahsi proje degil, calistigim yer ile ilgili bir seyse kodlari mecburen kontrol ediyorum, düzenliyorum vs.

Claude code gibi ürünler solo olarak calisiyor yani siz istediginizi yaziyorsunuz o size full uygulamayi cikariyor, bunun icin kod bilmenize gerek yok, ya da anladigim kadariyla kod bilmeyenler bunu kullaniyor. Ama ben bir asistan gibi kullaniyorum, cünkü cok fazla gereksiz kod yazma durumu var. Bunlari AI'ya yaptirinca cok fazla zaman arttirabiliyorum. Atiyorum 1 haftada yapacagim isi AI ile belki 1 günde tamamlayabiliyorum.
Aradığım yorum.Ben çok az bilgim ile cursor ile kendim için wordpress temalar ve eklentiler yapıyorum.Yani bana istediğimi veriyor.Forumda pek çok yazılımcı arkadaşım ile çalıştım ya tam istediğim tasarım olmadı yada istediğim özellikleri yapmadı yapamadı.Ai özellikle claude türkçe yazınca karıştırabiliyor.Net olmak kesin olmak yol göstermek lazım.Dün api ile claude deneme fırsatım oldu cursorda kullandığımız kendi içindeki claude kesinlikle kısıtlı versiyon.