Ben anlamıyorum kodlama bilmeden uygulama yapcaksanız neden nocode kullanmıyorsunuz? yada biraz bilip yapmaya çalışınca proje karmaşası olmuyor mu?
Ben kendi adima yazayim: muhtemelen 25 yildir yazilimla ugrasiyorum, lise döneminde basladim kendim ögrendim sonra okulunu okudum, yüksek lisanimi yaptim, simdi isvicre'de senior yazilim mühendisi olarak calisiyorum.
AI olayini daha önce google gibi kullaniyordum ama bir kac aydir AI tabanli IDE'leri de desteklemek amacli kullaniyorum ve gayet iyi isler cikariyor. Tabi sahsi proje degil, calistigim yer ile ilgili bir seyse kodlari mecburen kontrol ediyorum, düzenliyorum vs.
Claude code gibi ürünler solo olarak calisiyor yani siz istediginizi yaziyorsunuz o size full uygulamayi cikariyor, bunun icin kod bilmenize gerek yok, ya da anladigim kadariyla kod bilmeyenler bunu kullaniyor. Ama ben bir asistan gibi kullaniyorum, cünkü cok fazla gereksiz kod yazma durumu var. Bunlari AI'ya yaptirinca cok fazla zaman arttirabiliyorum. Atiyorum 1 haftada yapacagim isi AI ile belki 1 günde tamamlayabiliyorum.