Arkadaşlar bu firmayla ciddi ciddi uğraşıyorlar. Bir zamanlar 15 sene önce zirvedeydi. Satıldığını bilmiyordum. Artık yavaş yavaş müşterilerini kaybediyor. Her ay natro adına spam ve dolandırıcılık mailleri geliyor. Eğer bilinçli olmasam herşeyi kaybedeceğim. Sizde dikkatli olun.

bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
başka firmamı yok kullanmayın orayı beş kuruş etmez. sadece mail server kullanıyosanız netinternet cok iyi öneririm.
ZippoTurkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı problemi yaşıyoruz lanet olsun ayda 5 kere çöküyor
hayathost falanda bilmem hocam ben netinternet iyi mail olarak sorunsuz web server almadım bilmiyorum. tecrübemi aktardım.
Kartal23 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Natro satıldıktan sonra eski stabilizesi kalmadı.
cabiliyet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
extradan 21.07.2025 22:00 ile 22.07.2025 03:00 arası planlı bakım çalınması olacakmış müşteriler arayıp duruyor bir şey de diyemiyorum
Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun, hosting firmalarının mail hizmetlerinden hep çekinmişimdir. Mail olarak ilk tercihim Google Workspace oluyor, en kötü Yandex360 kullanıyorum.
myurtcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel Hosting varken bunlarla uğraşılır mı? Ben zamanında acil başlıklı bir destek kaydı açmıştım. Tam 1 gün sonra dönüş yapmışlardı. Sorun da çözülmemişti. Güzel Hosting'de gece 2 de bile talep açsanız en geç 1 saat içinde cevap verilir ve sorun da çözülür. Hatta bir keresinde kendileri ile alakalı olmayan SSL sorununu da çözmüşlerdi. Natro'dan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Güzel Hosting efsane.
ben dedicate server dışında server kullanmıyorum hocam. çünkü paylaşımlı hostlarda sunuculara root olan adminler ordan oaraya zıplayıp bütün dosyalara erişebiliyor. hangi firma olursa olsun. sunucuyu ham olarak alıp her zaman kendim optimize eder yönetirim gerisi hikaye.
Müneccim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Natro, İsim tescil, ihs, Godaddy gibi köklü büyük firmaların sistemleri berbat. Dördünü de kullandım. 5-10 yıllık firmalar daha güncel altyapıları kullanıyor.
cabiliyet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
burayıda okuyorlar galiba konu açıldıktan sonra mailler çalışmaya başladı
Melihhh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kusura bakma godaddy ile türk firmalarını kıyaslatamam godaddynin yanında bile geçemez türk data centerlar godday çok iyi türk firmalarına göre %10000 olarak bizimkiler müzelik parçalar kullanıyor şu an 2 yıllık server vardı daha 2 kere gitti sadece, 500 işlem yapıyorum godady ile 3 kat daha büyük server olan tr serverlar 200 taneyi zor yapıyor ve 3 kat daha fazla bileşenleri olmasına rağmen
beytepeli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu nasıl bir rezil firmadır yahu. pazartesi olmuş mesai başlamış o ne kurumsal mail kutusu çalışmıyor ???
profaks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hala çalışmıyor. Bira ara düzledi geri gitti.
Melihhh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilmiyorum chatten ingilizce olandan konuşuyorum şimdiye kadar hiç sorun olmadı 1kere bile chatte normal ingilizce desteğe bağlanırsan onlarda çok iyi hemen yardımcı oluyor Türk teknik destek erişim yetkisi yok bildiğim kadarıyla ondan ama genel olarak %99 memnunum uptime hep yüksek hiç problem yaşamadım şimdiye kadar çok şükür
KRmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mailserver için güzelhost çok iyi
ort hostingleri bile iyiydi çevirdiler tabi düşük düzeyde yetiyorsa hostingleri ideal ama mail servislerindeki müşterilerim hiç sıkıntı çekmiyor.
natro bundan 3 yıl önce wordpress elementor çok ağırdır diye yazıp aylık 800₺ lik sunucu tavsiye etmişti, 20₺ye hostta ışık hızında çalışıyorda(o dönem gofast çökmemişti) onlarda 5 katı paraya aldığımız hostta kasıyordu
SoftVia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yandex vesayre varken heyecan aramaya gerek yok
Syndra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Merhaba, dün senin konunun aynısını ben açtım serzeniş, 11 yıldır 8 domain ve hostingim orda 6 sını kurtardım 2 si orda en iyi hiti olan aktarmak ayrı dert, aynı kaderi paylaşıyoruz diyecek birşey bulamıyorum hafta sonu mail atamadım hiç
yunusdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
keşke tek mail sunucuları çökse çöktü mü hepsi çöküyor değişin gitsin hocam
merdiven altı hosting firmaları bile bu kadar çökmüyor
digitalwave adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iyisi mi teknik bilginiz varsa dedicated sunucu kiralayıp mailcow gibi mail servislerinden birisini kurun. DNS ayarlarını yaptıktan sonra düzenli bakımını yaptığınız sürece mail konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.