@
AndroidApps @
weberesice Üstadlar değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Dediklerinizin çoğu koşulları benim kanalım da mevcut. Yapmadıklarım şunlar;
Rakiplerim 2-3-4 saatlerinde 3 video atıyor ben farklı saatler de atıyorum, bundan olabilir mi?
ikinci ihtimal ben iphone 11 ile çekiyorum fakat görüntü kalitem diğer rakiplerime göre analiz ettiğimde kötü çünkü tam ekran yaptığım da onların görüntüsü cam gibi oluyor bende hafif bozukluk oluyor bundan kesebilir mi?
Günlük 3-4 video atıyorum (Rakiplerim böyle attığı için) Ben video sayımı 2 yemi düşürsem.
Kanal ayarlarımda etiketlerim boş, düşük ihtimal ama bundan olabilir mi?
Son olarak acaba youtube tarafında hala test mi ediliyorum? içerik atmaya inatla devam mı etmek gerekiyor, çünkü rakiplerim günlük 30-40 m izleniyor.
-> Rakiplerim 2-3-4 saatlerinde 3 video atıyor ben farklı saatler de atıyorum, bundan olabilir mi?
Analytis -> Kitle sekmesinde
İzleyicilerinizin YouTube'da aktif olduğu zamanlar bölümünde "
Yayınlama zamanının, video performansını uzun vadede doğrudan etkilediğine dair bulgu yoktur" diye bir ibare var.
Ayrıca videolar bazen daha sonra da viral olabiliyor, gerçekten toplam izlenmede bir fark yaratacağını sanmıyorum paylaşım saatinin.
Ancak optimum bir saatte paylaşım yapsak ilk saat 50-100K izlenim alırız ama ölü bir saatte belki bu 1K-5K olur ama pozitif sinyal aldığında yine dağıtacaktır gün içinde videoyu.
-> görüntü kalitem diğer rakiplerime göre analiz ettiğimde kötü
Burada mesela ben hep 4K 60 FPS çıktı alırım. Şöyle düşünmek lazım artık 480p ya da 720p görüntü gelse önümüze herhangi bir web sitesinde/uygulamada çok bakmayız gibime geliyor, bu video ise geçme ihtimalimiz yüksektir.
Ama izleyiciler 1080p,2K,4K arasında bütün hepsini izliyolardır, içerik izlemeye değer olduktan sonra. Buna Youtube'da böyle bakıyordur diye tahmin ediyorum. Görüntü kalitesine bir dikkat edin ama şöyle bir durum var, eğer görüntü kalitesi kötü olsaydı izlemeye devam edenler oranı veya retention düşük olurdu.
Bu retention grafiğine bir baksanıza hem milyon izlenen videolarınızda hem düşük izlenen videolarınızda, karşılaştırma yapın.
-> Günlük 3-4 video atıyorum (Rakiplerim böyle attığı için) Ben video sayımı 2 yemi düşürsem.
Bunu ben bilemiyorum açıkcası, sadece gördüğüm kadarıyla günde 3-4 video atanların ortalama shorts görüntülenmesi biraz daha düşük oluyo gibi geldi bana, hatta dün bir kanal denk geldi, 5-10 videosunda bir milyon izlenme oluyor, diğerleri 50-600K arasında gidip geliyordu.
-> Kanal ayarlarımda etiketlerim boş, düşük ihtimal ama bundan olabilir mi?
Benim bütün videolarımda hiç etiket yok, zaten etiket kısmının altında da ibare var ekstra izlenim için işe yaramaz diye. Bazı niş kategoriler için belki gerekir, izlenimlerin çoğu Shorts özetlerinden geliyor zaten, derdin %1'lik kısmı belki burasıdır, kalanı başka bir şeyden.
-> Son olarak acaba youtube tarafında hala test mi ediliyorum? içerik atmaya inatla devam mı etmek gerekiyor, çünkü rakiplerim günlük 30-40 m izleniyor.
Benim bu konuda bir tecrübem yok açıkcası ama 1.5 aylık bir kanal ve 100+ video sayısı az değil, testlik bir durum kalmamıştır diye tahmin ediyorum.