Komşumuzun kızı 20 yaşında ve kardeşinin arkadaşıyla bir fabrikaya iş başvurusunda bulunmaya gidiyorlar. Araba parçası poşetleme ve askıya asma işlemi yapılıyor. Yarın başlayacaklar ve tüm işlemlerini o kızla yapmışlar. Ben de gidip fabrikaya başvurmak istiyorum. 23 yaşımdayım ve salı günü sabah babamla gidipbaşvuru yapayım diyorum.
ben salı günü gitsem ve başvuru yapsam en kötü haftaya başlatırlar işlemler falan derken. 3 vardiyaymış ama onlar öğrenci olduğundan üniversite tek vardiya yapabilirlermiş. Ben tek gidebilir miyim yapabilir miyim bunu aşabilir miyim bir yerden başlamam lazım ve ilk defa çalışacağım için geriliyorum.
Bir ay çalışıp çıkmak istiyorum. KPSS çalışıyorum zaten. Sadece sigorta numarası almak için günde 8 saat çalışıyorlar. Annem sen orada yapamazsın, iki günde gelirsin diyor. Halbuki BİM'de çalış diyor, BİM de aynı ağırlıkta farkında değil.
Fabrikada çalışmak sizce ağır olur mu? Bana bir yardımcı olun ve fikir verin. Salı günü annemi dinlemeyip gideyim mi başvuru yapmaya?
Bir hafta kızdan geç başlamış olurum. Annem sen yapamazsın fabrika zordur. Kız çıkınca sende mi çıkacaksın diyor. Çalışabileceğime inanmıyor
Bugün kıza arayıp sormayı düşünüyorum nasıl diye. Sizce bugün mü gitsem?
Bende kızla aynî vardiyada çalışmak istiyorum ve kız öğrenci olduğunu söylemiş. Bende yeni mezun oldum ve alttan iki dersim mi var desem. Kısa süreli çalışmak için acaba?
Öğrenci olduğunu söylediği için dizmeye vermişler. Birde komşu kızlarının aracılığıyla geldim beni de onlardan ayırmasanız onların bölümüne verseniz olur mu desem verirler mi ki