Türk halkı olarak biz eski Türk halkı değiliz sefilliğe garibanlığa o kadar alıştık ki artık farklı çıkış yolları arar olduk, bunu neden belirttim şimdi söyleyeceğim cümleler kimseyi üzmesin. Türkler eski Türkler değiller bir yandan batılı olmak istiyoruz onlara özeniyoruz teknolojik olarak onların imkanlarına huzuruna rahatlığına sahip olmak istiyoruz, ancak bir yandan da arap medeniyetlerinin yönetim biçimini istiyoruz. Bu ikisi aynı anda bizim ülkemiz için yemez çünkü bir orta gelirli bir ülkeydik, 2000 li yıllarda Türkiye refah olarak yüksek bir ülkeydi 2014 de ben ilk arabamı kyk kredimden artan paralarla almıştım. Ülke olarak o kadar rehaf içinde olduk ki bir süre sonra herkes doyumsuzluğa başladı yani avrupanın amerikanın 20 30 hatta 40 sene önce yaşadığı ve atlattığı. Ancak bizim ekonomimiz bu doyumsuzluğu kaldırabilecek durumda değildi aksi gibi de kredi faizleri inanılmaz düşüktü insanlar kredi çeker gider altın alırdı, kredi çeker gider telefoen alır, kredi çeker tatile giderdi. Sonrasında hükümet tutturdu bir nas. Piyasa o kadar genişledi ki talebi kısmanız gerekiyor ancak birisi çıkıp "Bu kadardeşiniz burada olduğu sürece faiz haram faiz yükselmeyecek" dedi ve genişleyen piyasa bu sözün ardından aldığı güvenle daha da genişledi. Sonra bir gün fark ettiler ki Türk halkına verdikleri kısa süreli refah aslında kendilerine sadece seçim kazandırdı, ülkeye ise çok şey kaybettirdi. Türkiye daha sonraları talebi düşürmek adına kredi faizlerini inanılmaz artırdı herkes bi noluyor ya demeye başladı ve talep düşme eğilime girdi. Bu olması gereken bir şeydi ancak biz çok geç kalmıştık. Buna rağmen ülke toparlanma eğilimine girdi diyebilirim kendi açımdan ancak faizlerin düşmesi gerektiğine şu an inanmıyorum. Dediğim gibi Türk halkı o kadar alıştı ki sefilliğe çıkış için artık farklı yollar arar oldu bunların başında düşük faizli kredi çekip yüzlerce araba stoklayıp faizler artınca halka aynı araçları çok faiş fiyatlarla satmak gibi şeyler de gelir. Aynı adamlar her bayram kurbanını eksik etmez ama. Bu söylediğim belki çok acımasız olacak ama Türkler hiç bir zaman müslümanlıkla %100 uyumlu bir millet olmadı ve olmayacak.