Bugün borçlarla ilgili bir konu trend olmuş, kimisine 100 bin lira borç çok geliyorken kimisine milyon borç normal geliyor. Tabii ki bu da kazanç oranıyla alakalı. Ayda 500k kazanan birisi için 1 milyon borç hiç bir şeyken, 20-30k kazanan için ciddi bir miktar olabiliyor
Peki siz ayda ne kadar kazanıyorsunuz?
Net tutar vermek istemeyenler hane sayısı da verebilir, örneğin 250.000 yerine XXX.XXX demek gibi.
Bu arada gerçekten ayda 100k kazanıp krallar gibi yaşayanı da gördüm milyon kazanıp zorluklar çekeni de, önemli olan gelir/gider dengesi.
ben borç konusun da her gördüğüm konuda yazıyorum ; önemli olan borcun nasıl oluştuğu (!)
yani son dönemin pandemisi Sanal kumar ise yada Tatil içki keyfi harcamalar ise borç gerçekten zulümdür ! inanın kendisine yapacağı büyük kötülüktür.. hatta borç miktarının yüksekliği kişinin çevresine de zarar verir... özellikle kumar, çakmakla kağıt parayı yakmaya eş değerdir....
akıllı yatırım, sağlık harcaması, ihtiyaçların karşılanması... vb gibi borçlanmalarda sıkıntı yoktur tabi abartmamak şartı ile

doğru
son olarak ; Mantıklı borçlanma sizi mutlu eder, mantıksız borçlanma sizi süründürür.