İkisi de güzel. Bütçen hangisine yetiyorsa onu al derim. Ama Intel seviyorsan Intel alabilirsin. AMD nin am5 soketi çok iyi ve AM5 işlemcilerde İntel'in yarı fiyatına aynı performansı veren işlemcileri var. Ryzen 5 7500f gibi. Bir de 3d işlemcileri var ki onlar intelin son sorunlu serilerine göre çok stabil.
Ekran kartında ise Nvdia son geliştirdiği teknolojiler ile fps de dağ kadar fark açıyor. Tabi ki bu 2k ve 4k çözünürlüklerde dlss ve fg ile oluyor. Fakat bana sorarsanız bunlar sadece pazarlama taktiği. Örnek vermem gerekirse monitör hızın 144 ise sen orada 500 görsende ekranda gördüğün 144 hz dir. Yani ekran yenileme hızını alır. Ama altında verirse bu sefer monitörün hızına yetişemediği için 144 hz yerine 30-40 alıyorsan kasıyor gibi olur. Gözümüz eskiden 60 fps e alışmıştı. Şimdi 144 veya üstüne alışıyor ve oyun vb oynarken gerçekten fark ediyor.
Ben yıllardır AMD kullandım. Intel işlemci de kullandım. Ekran kartı olarak AMD elimde mevcut. Fakat Nvdia gerçekten bu işte iyi. Stabil ve bozulmuyor. Nvdia ekran kartında tercih edilebilir. Bütçen yoksa AMD alırsın. 2. el piyasası ikisi içinde güzel.