Evimde kullanmış olduğum internetin bağlı olduğu modem hız sınırlamayı desteklemiyor. Ben de modeme bağlı olan tüm cihazların hızının sınırlanmasını istiyorum ve ayrıca kablolu olarak bağlandığım bilgisayar üzerinde de uygulama bazlı internet hızı sınırlaması yapabilmek istiyorum. Bununla alakalı işimi görecek bir program var mıdır? Tekrar söylüyorum; modemi inceledim fakat böyle bir şeye rastlayamadım. Modemim ise Türksat Kablonet'in vermiş olduğu ZTE F6600 model modem.
Hatta örneklerle anlatırsam daha anlaşılır şekilde olacağını düşünüyorum;
Mesela ben kablolu olarak masaüstü bilgisayarından bağlandım ve kablolu olarak bağlanan tek cihaz benim bilgisayarım. Diğer cihazlar ise wi-fi üzerinden bağlanıyor. Ben burada 1000 Mbps hız alırken bu hızın 200 Mbps'ini wi-fi üzerinden bağlanan cihazlara eşit şekilde paylaştırmak istiyorum. Geri kalan hızı ise kablolu olarak bağlandığım masaüstü bilgisayarıma almak istiyorum. Ayrıca masaüstü bilgisayarımda da kalan 800 Mbps hızın 200 Mbps'ini yayın için OBS uygulamasının kullanmasını, geri kalan 600 Mbps hızın ise aktif olarak kullandığım uygulamanın kullanmasını istiyorum. Buna göre ayarlama yapabileceğim bir program istiyorum.