Neredeyse 2001-2002 yıllarından beri sanal sunucu kullanıyorum, çok eski zamanlarda donanım sanallaştırma direkt fiziki/hard donanım ile yapılıyordu.
Sunucuya bir ISA/PCI kart takılırdı, bu kart üzerine bellek, ethernet, ekstra cache ve disk girişi olurdu.
Sadece CPU ortak kullanılırdı (ki bunu da çok stabil yapamazlardı), sonra gelişen teknolojiyle nihayet vmware gibi uygulamalar sayesinde daha stabil ve sorunsuz sunucular ortaya çıkmaya başladı.
Hemen hemen 2010 yılından beri de gelişen teknoloji ile kendi sunucularımı kullanıyorum, asla satma/kiralama/birine hediye etme gibi kendim dışında 3. bir şahsa kullandırma yoluna gitmedim.
Bu geçen 15 yıllık sürede şunu çok iyi anladım, siz yönetimi iyi bilmiyorsanız kesinlikle sanal sunucu almamalısınız.
Yeri geldi network ayarı tarif ettim, yeri geldi firewall kurallarını anlattım yapamadılar ben bağlandım hallettim, yeri geldi ip anonslarında sorun yaşandı yönlendirme yaptım, yeri geldi çalışması gereken servisler (http, imap,pop,smtp vs) kısıtlandı günler geceler boyu anlattım çok bilmiş insanlara ve sorunu çözdürdüm, kara listeye girmiş ip leri için ben başvurdum tek tek emek verdim açtırdım.
Bugün artık neredeyse 2 yılı aşkın bir zamandır bir firma ile çalışıyorum, değiştirmedim, değiştirmeyi de düşünmedim. İlk kez 2 yıldır asla ip değişimine gitmedim, web sayfa skorum yükseldi, maillerimde sorunsuzluk benim için kalıcı oldu.
Son formatı sanırım 1 yıl dan fazla oldu atalı ve Plesk 'i dahi lisanslı şekilde kullanmaya başladım.

Bu bilgiler sonrası size tavsiyelerimi vereyim:

* Servisleri yönetemeyecekseniz asla sanal sunucu almayın.
* Servisleri kendiniz kuramıyorsanız asla sanal sunucu almayın.
* Sürekli format atacaksanız asla sanal sunucu almayın (firmalar bu tip müşteriyi sevmiyor, çünkü sürekli bir diske okuma yazma imaj atma format işleri diskin kullanım ömrünü düşürüyor, bahsettiğiniz sınırsız format bir kaç yıl önce vardı ama adamlar bezdi ayda 3-5 e indirdiler limit koydular)
* Kurup kullanacağınız işletim sistemini yönetmeyi bilmiyorsanız sanal sunucu almayın.
* Düzenli güncelleme yapmayı bilmiyorsanız (güncelleme öncesi de yükleyeceğiniz güncellemeyi kesinlikle okumanız ve anlamanız gerekiyor) sanal sunucu almayın.
* Kuracağınız uygulamaları ayarlamayı optimize etmeyi bilmiyorsanız sanal sunucu almayın.
* vb.. liste uzar....

Kısaca iyi bir teknik bilginiz yoksa ve her seferinde biri tarafından sorunların analiz edilmesini/çözülmesini bekliyorsanız kendi başınıza sunucu almayın.
Oyun servisi hizmeti veren firmalar bulun, sizden çok daha iyiler çünkü işleri bu.
Öyle limitsiz ve sonsuz bir "management" hizmeti yok maalesef, çok üst seviye destek paketleri bile standart şeyleri karşılayabiliyor.
Kendi işinizi kendiniz çözecek teknik bilginiz yoksa uzak durun, öncelikle ciddi bir şekilde kimseye muhtaç kalmadan teknik yönünüzü geliştirin.
Sunucuyu bulursunuz 500 TL dir, management ve desek 1.500 TL dır bunu unutmayın.