Al047 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ondan olduğunu düşünmüyorum demişsin de benim yapım öyle işte. kimse benden üstün olmasın istiyorum. kumral beyaz tenli biriyle kıyaslıyorum mesela kendimi, o kişinin benden daha iyi olmasını düşünmek takıntı oluşturuyor bende. zaten insanlarla kendimi kıyaslamasam böyle sorunlarım olmaz. herkes olduğu gibi güzeldir tabii ama ego işte bazı insanların genetik olarak benden iyi olduğunu düşündüğüm için kendimi kötü hissediyorum takıntı oluyor mesela. en basit örneği avrupalılarla kendini kıyaslamıyor mu çoğu insan?
Bu bakış açısına ancak kendi bakış açımdan çıkarsam dahil olabilirim hocam, maalesef konu hakkında sizin düşüncelerinize dahil olmam pek olası değil gibi, nitekim her hangi bir insanı her hangi bir durumdan ötürü üstün ya da mevkili olarak düşünmedim hiç, netice de arzu ettiğimiz karakter dahi olsak herkesin ortak buluştuğu kaçınılması imkansız olan bir durum var, Ölüm, Ölüm herkesin bir olduğuna kanaat getiriyor, ayırt etmiyor, onun için herkes sıradan, basit ve de yok olmaya mahkûm, bu denli bir düşünce ile kimseye şöylesin böylesin demeye hakkım olduğunu asla kendim de bulmadım / bulamadım.