Hocam araç almadan önce muhakkak test sürüşlerine katılın. Herkesin bir araçtan beklediği şey farklıdır bu yüzden herkes kendi beklentilere göre size öneride bulunur. BYD, Tesla ve Hyundai ioniq 5 arasında karar vermeye çalışırken hepsinin test sürüşlerine katıldım. Teslaya bir araba gözüyle bakmamak gerekiyor daha çok oyuncak gibi tablet telefon gibi fazla teknolojik bir şey, ama süspansiyonları bana göre berbat. Araçta hiç konfor hissetmedim.
BYD=> atto 3 modelini düşünürken test sürüşüne katılmıştım. teslaya göre daha konforlu diyebilirim süspansiyonları vs. ama birazcık servis ağını araştırmak lazım. problem yaşayan insanlar aylarca parça bekliyorlar. artık çin malı diye hor görmemek lazım çinliler çok sağlam araçlar yapıyorlar. ama byd bana göre bunlardan biri değil, aracın aksları o kadar ince ki görünce şok olmuştum. ve dediğim gibi servis konusunda en azından şuan için çok kötüler.
Ioniq 5 => normalde benim için son tercihti çünkü araştırmamıştım. ancak test sürüşü yaptıktan ve araştırdıktan sonra aşık oldum diyebilirim. ve satın aldığım araç bu oldu bu arada yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. aracın iç genişliği muazzam. süspansiyonlar teslayla kıyaslayınca muazzam, bydye göre kesinlikle çok daha iyi. ancak sıfır almayı düşünüyorsanız ülkemizde %10 ötv altında kalmak için araçlar çok fazla donanım kısmaya başladılar bu yüzden sıfır paketlerde eski araçlardaki donanım yok bu yüzden ikinci el advance model almanızı tavsiye ederim. eğer bu araçla ilgili merak ettiğiniz bir şey olursa da cevap verebilirim