doganuzun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Eğlenceli katagorisinde global bir shorts kanalım var.

Toplam 120 video oldu, 1,5 aydır yüklüyorum.

Gördüğünüz gibi, 35 k larda kesiyor sonra ara ara denemeler yapıyor yine kesiyor, bazı videolar 50 k yı geçti ama bu şekilde kesmesi canımı sıkıyor.




Yani Büyümek için bu yollardan mı geçmek gerek valla çok yoruldum pes edip bırakacam artık,



Geçen ay milyon olan videolarım da var ama son 1 aydır hep aynı senaryo, daha ne yapmam gerek bilemedim.



Kanal günlük 300-400 TL atıyor, sıkıntı yok ama çekimi montajı full özgün, günlük 3 atıyor bazen 4 e çıkıyorum.




Sormak istediğim olay şu ; Bu tip kanalları büyütenler bu yollardan geçti mi? Hep böyle kesecek mi, yani çözemedim arkadaşlar, bazen inanılmaz demorolize oluyorum bırakacam diyorum. Videoyu yayınlıyorum bi anda 3-5 k oluyor 6 saat sonra bi vuruyor 30-35 k oluyor sonra ara ara deniyor 50 - 52 k larda takılıyor kalıyor.

Geçme oranı %75-80 arası gayet yüksek.
Ortalama izlenim süresi %150 den aşağı düşmüyor.
video süreleri 8-15 saniye
kanal sosyal blade rütbesi B

Hayır anlamadığım şey günlük ortalama 100-150 abone geliyor, bütün rakamlar çok iyi buna rağmen bu haraketi yapması benim canım inanılmaz sıkıyor.

Daha başarmak için ne yapmam gerek, nereye kadar sınayacak.
Her seferinde bi bal sürüyor sonra geri çekiyor, gerçekten bu işte milyon abonelerelere ulaşan, kanal büyüten, uzman arkadaşlar, yorumlarınız gerçekten benim için çok önemli, ne yapayım devam edeyim mi birgün patlar mı? yoksa 120 video da böyle 200 de böyle 500 üncü videoda böyle devam eder mi bu iş?

Edit: Yüklemeleri telefondan değil ABD lokasyon VDS den yapıyorum, kitlem genel olarak ABD.

shorts uzmanı değilim ama video grafiklerinde kendi video grafiklerimi görür gibi oldum
Ben de epeyce uzun zaman sonra youtube'a başladım, henüz 1 ay bile olmadı. Ne zaman ki bir videom yukarı ivme kazanıyor aha diyorsun patlayacak, bıçak gibi kesiliyor izlenmeler. Üstelik de izlemeyi tercih edenlerin oranı ya da ortalama izlenme süreleri çok yüksekken.

Şimdilik youtube'un hareketlerini gözlemliyorum. Her seferinde aniden izlenimlerin durması sonucunda birkaç tahminim var, shorts uzmanları yazmamış madem ben kendi tahminlerimi yazayım
- ilki, Youtube henüz kısa bir süredir aktif olan (yeni açılmış ya da uzun süre sonra içerik yüklemeye başlamış) kanalları bir çeşit test sürecine alıp gözlemliyor. Bu süreçte ara ara videoları boostlayıp çekirdek kitlelere gösteriyor ve videonun performansını izliyor. Patlamak üzere olan bir videoyu da "hoop yeter tamam güzel video ama sen biraz daha düzenli içerik üret bakalım" diyerekten kenara alıyor. Kanal, kafasındaki (algoritmasındaki) kriterleri yerine getirdiğinde de kanalın yürümesine müsaade ediyor. Ve o gün geldiğinde daha önceden iyi içerik diye mimlediği videoları daha geniş kitlelere önermeye başlıyor.

- ikinci ihtimal yukarıdaki gibi bir test süreci yok. Kısa süredir de olsa belirli bir düzende içerik paylaşan kanalların videolarını ara ara yine çekirdek kitlelere gösteriyor. Ve videonun performansını izliyor. Tam bu noktada bizim videolarımızın etkileşimi daha büyük kitlelere önerilmek için ya da exploit için yetersiz kalıyor olabilir. İzlenme oranları çok yüksek olsa da yorum yetersiz kalıyor olabilir.

Siz de yorumlar ne durumda? İçerik türünüze uygunsa izleyiciyi yoruma teşvik edecek call to action'lar ekleyebilirsiniz video içine ve açıklama kısmına. Hem stayed to watch oranı hem retention'ı yüksek olup yeterli yorum etkileşimi de alan bir videonun patlamama ihtimali çok düşük bence.
Yine içeriğinizi bilmediğimden yanılıyor olabilirim ama içerik paylaşma düzeniniz çok sık gibi geldi bana. Onu biraz da olsa yavaşlatıp içerik kalitesini artırmayı hedefleyebilirseniz belki daha faydalı olabilir, 2 günde x kalitede 6-8 video yerine 2x kalitede 3-4 video gibi örneğin