Bakın, burada mesele sizin memnun olup olmamanız değil. Ben genel kullanıcıdan bahsediyorum, siz hâlâ kendi deneyiminiz üzerinden genelleme yapıyorsunuz. Evet, IoT LTSC daha sade olabilir ama bu sürüm
Microsoftun bizzat kendisinin açıkladığı gibi
kurumsal sistemler için tasarlanmış bir versiyon. Kiosk, medikal cihaz, üretim hattı gibi yerlerde kullanılmak üzere optimize edilmiş. Günlük kullanıcı için değil.
Microsoft Store, Cortana, Edge, Xbox yok diyorsunuz ama bu 'temizlik' diye sunduğunuz şey, aslında birçok kullanıcı için eksiklik. O eksiklerin yokluğu günlük kullanımda ciddi sınırlar yaratır. Birçok program düzgün çalışmaz, bazı güncellemeler alınamaz, sürüm desteği farklıdır. Bunlar gerçekler.
Edition farklarını bilmekten bahsetmişsiniz ama burada asıl fark,
kimin hangi amaçla bu sistemi kullandığı. Herkes sizin gibi kullanmak zorunda değil. Bu sürüm 'herkes kullanmalı' diyecek kadar genel geçer bir şey değil. Memnunsanız ne güzel ama bu sürümün ev kullanıcıları için ideal olduğunu söylemek en hafif tabirle yanlış yönlendirme olur.
Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim: Normal Windowsta da Revo Uninstaller gibi araçlarla sistemdeki tüm uygulamaları çok kolay bir şekilde silebiliyorsunuz. Sanırım bunu da bilmiyorsunuz, öğrenmiş oldunuz

"