Jabags adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siteadi.com/ürün-kategori/ürün-adı Eğer üründe metakeywords çekmek için ürün adında kategori adı geçmeyecekse bu iyi bir seçim.. örnek:

siteadi.com/salon-tipi-klima/midea-42000-btu-salon-tipi-klima (Linkte iki defa salon tipi klima dedik. Bu hatalı)
siteadi.com/salon-tipi-klima/midea-42000-btu-inverter-klima (Daha doğru bir çalışma)

Alternatif olarak kombinasyon üretebilirsiniz kendi alanınız ile ilgili. Aynı kelimeler olmadan kombinasyonlar ile anahtar kelime kullanın.
siteadi.com/klimalar/salon-tipi-klima/midea-42000-btu-inverter-sistem
siteadi.com/iklimlendirme/salon-tipi-klima/midea-42000-btu-inverter-klima

Birçok e-ticaret sitesinde bu şekilde çalışma yaptım. Hepsinin de index konumları güzel yerde. Tabi herkesin farklı metodu, konumu olabilir. Ama link yapısı, linkin önerilen uzunlukta olması herkes için geçerli bir kuraldır.
Merhaba,

Verdiğiniz örnekler için teşekkür ediyorum. Link yapısında bahsettiğiniz gibi tekrara düşmemek çok önemli diye biliyorum.

Kendi oluşturacağımız alt yapıda maalesef entegrasyon destekli olacağından ürünler bir çok pazaryerinde kendi ilan başlıklarıyla açık ve yayında. Özetle alt kategori şemasında bulunan bazı kelimeler özellikle ilan başlığında da geçecek. Bu yapı da tekrara düşmeme gibi bir seçeneğim maalesef bulunmuyor.

Alternatif olarak kategorideki rakip firmaların e-ticaret siteleri kontrol edildiğinde ilk 3 de bulunan e-ticaret sitelerinde link yapısı tamamen domain.com/urunlink veya domain.com/kategorilink
Bir e-ticaret sitemiz daha var bundaki yapıyı urun veya kategori olarak kurgulamıştık fakat 8 ayı geçti hala bazı sayfalar düzgün indexlenmedi bile. Bu sitemizde artık bu düzenlemeyi yapmamız biraz zor olacak. Tecrübe kazanarakta acaba yeni sitemizdeki yapıyı bu şekilde mi yapsak diye düşünmedik değil. Sanki daha sade ve daha akıcı ve google için çok avantajlı duruyor.