Balıkesir ve batı şeritleri İzmir hariç ben olsam oraya bakardım
teşekkür ederim, batı şeritleri gerçekten yatırım için aşırı pahalı hale geldi zira çanakkale de batı tarafı değil mi? 2018 de 30k ya aldığım arsa şimdi 2 m değerinde ki, bu kadar ani yükselmesi benim açımdan da hoi değil. zira bu yatırım kalitesini ciddi düşürdü. önce yerel halkın yaşmadan çok paraya odaklanmasına neden oldu. örnek veriyorum, dün bir arsa için eski bir komşu ile konuşuyoruz, evin yeri tarla (mahalle içinde) burayı parselleyip satacamış, 2 arsa düşüyormuş ona, bana 351 m2 lik hissesini satacak, parsel olunca 280m2 kalıyor.
dedim hisseni kaça verirsin
arsa parasına yani 2m altına vermem dedi.
olmaz o iş dedim.
yani insanların gözünü bu ani değer artışından dolayı para bürümüş, ahlak ise azalmış. çünkü o hissenin ederi 1m, bana arsaymış gibi satmaya çalışıyor.
öyle kızdım ki, o masum iyi insalar gitmiş yerine para kazanmak isteyen paragöz insanlar gelmil (yerel halktan bahsediyorun)
şimdi diğer batı illerini de düşünürsek bu çöküş artarak devam ediyor.
mesele sadece bir yer almak değil ki! yaşam kalitesini yükseltmek. oturduğun evin bir önemi yok, yaşam kaliten yüksek mi? antalya da yaşayıp hiç denize gitmeyenler vardır
hiç sinemaya tiyatroya gitmeyenler
ilk yatırımın pahalı olunca bizim gibi kısıtlı imkanlara sahip insanlar için yaşam kalitesi de düşer
örneğin, ilk yıllar eşimle ilçede oturduğumuz halde çanakkale merkeze sinemaya konsere giderdik en azından ayda 1 -2 kere
şimdi çanakkale merkeze gidip 1 gün gezmenin maliyeti 3-4 k minimum. ee zaten imkanlar kısıtlı olunca nasıl yapacağız
4 kişilik aileyiz otobüsel merkeze gidip gelmek 800 tl zaten, bir kahvaltı 500-1k arası, 2 çocuk 2 de biz 4 bilet alsak sinemaya 1-1,5k öğle yemeği yesen 1k akşam konsere kalsan akşama kadar gezsek 1k da öyle gitse zaten şimdiden 4k gitti.
Yani anlatmak istediğim artık ailemle bir şeyler yapmak için batı tarafı uygun değil, bayramiç yerine en kolayı çanakkale merkeze taşınmak
diğer iller zaten buradan iyi değil. ya da daha aşağı muğla antalya tarafına inmek lazım, bu durumda da iş, okul gibi imkanlar pahalo ve az oluyor.
Hepsini bir arada bulunduracak alan belki de en iyi seçim olacak.