herkesin fikrine saygı duyuyorum. benim tarzıma göre güven veriyorsa en bastan yollarim güven konusunda tam not almadıysa yarı yarıya hiç güven vermiyorsa ve baska yapacak bulamadiysam iş sonu anlasirim. tabi parayi verip iş yaptıramadigimiz zamanlarda oldu. ama bana özellikle para para diye direten biri varsa kesinlikle yapmam ödemeyi başlangıçta. parayı verdikten sonra bugun naptınız yarın nasılsın hocam diye mesaj atıp aramak bana göre degil. bu konularda tek bir dogru yoktur. ama bana göre yazılımsal konnularda odemenin bastan alınmaması lazım. yazılımcının kendi localinde gösterip bu işi yaptıgını kademe kademe göstermesi lazım. iş bitince parasını alıp müşterinin sunucusuna yüklemesi daha saglikli bana göresi bu ( 2 tarafın onceden beraber hiç işi olmamışsa) .
bu basliga göre sonradan odemek isteyen müşterilerin hepsi kaba tabirle çakal olarak gösterilmeye çalışılmış gibi geldi. eğer herkes kurumsal bir firmanın guvencesi dahilinde olmuş olsa odemesini baştan yapar ve dolandırıcılıkta azalır. mesela senelerdir herkesin onerisi olan r10 un ticari islemlerde aracı olması yonunde. simdi r10 aracılık işine başlasa parasıyla işini yaptırmak isteyen hiçbir kişi bu parayi ödemeden kaçmaya çalışmaz aksine r10 platformunun guvenirliliğini kabul ederek pesin odemesini yapar. Her satıcıyı ve her müşteriyi aynı kefeye koymamak lazım.