Gecenin bu saatinde sinirlenecek yine birşeyler buldum, mıknatıs gibi çekiyorum gerçekten.
Bir yakınım işyerini devren satıyor, 3 aydır uğraşmışlar ve satamamışlar, benden rica etti yardımcı olur musun çevren geniş, bir yerlere reklam verelim biz anlamıyoruz dedi. Bende instagramda paylaştım, facebook hesabımda paylaştım. Yine sonuç alamayınca reklam vermek için 1'i haber içerikli olmak üzere toplamda 4 ayrı yerel instagram paylaşım sayfalarına mesaj attım. Sayfalar aşağı yukarı 12K-40K arasında takipçiye sahip.
1) Haber içerikli olan sayfa ücretsiz paylaşım yaptı.
2) 14K takipçisi var hikaye paylaşım başına 1.400 TL istedi.
3) 38K takipçisi var hikaye paylaşım başına 1.750 TL istedi
4) 23K takipçisi var hikaye paylaşım başına 3.000 TL istedi
Fiyatlar bana çok yüksek geldi, hesapların etkileşim oranıda çok düşük, bende hocam fatura kesiyor musunuz diye bir soru sordum hepsine tek tek. Ve bana gelen tepkiler şöyle;
- Sen emlakçı mısın hikayende paylaşmışsın, sen fatura kestin mi?
- Vergi kaydın var mı senin, paylaşım yapmışsın? Senin komisyonla satmadığını nerden bilelim, vergisini ödeyecek misin? Seni cimere şikayet edeceğim.
- Reklam sözleşmesi imzaladınız mı firma sahibiyle kafana göre paylaşamazsın noterden sözleşme imzalaman lazım.
Birde üstüne beni şikayet etmekle tehdit etmiş bir tanesi, ben vergi müfettişi değilim fatura kesip kesmemesi beni hiç ilgilendirmez ben alacağım hizmetle ilgili bir soru soruyorum bana verilen cevaplar bunlar, hiç cevap vermeseler daha iyiydi. Hem suçlu hem güçlü gerçekten bu insanları anlamak zor.