Öncelikle selamlar değerli R10 ailesi.
🌀Bu konuyu açmamdaki öncelikli amaç sektöre ilgi duyanları bilgilendirmektir ticari amacım yoktur.
Daha önce bu sektörde yer almış birisi olarak tecrübelerimi aktaracağım.
Öncelikle her sektörde olduğu gibi bu sektörün de artıları ve eksileri var.
🤝Kabaca avantajlarını ve dezavantajları yazıp ufak ufak detaylandıracağım.
Öncelikle artılardan başlayayım
✅ Geniş Müşteri Kitlesi - Gençler arasında online oyunlar çok popülerleşmiş durumda birçok genç vaktini bilgisayarın başında geçirdiği için artık oyun geliştirici şirketlerin hacmi büyüyor. E bu tabi ki epin sektörünü de doğrudan ilgilendiriyor yani ilk satışınızı almanız pek zor olmayacaktır. Mesele müşteriye güven ve kurumsallığı hissettirmekte.
Bir noktadan sonra site kendi reklamını yapmaya başlar (Anlayana bu söylediğim söz altın niteliğindedir.)
✅Kolay Yönetim Paneli - Eğer ki bu sektöre xxx.xxx₺ bütçelerle başlamayacaksanız entegrasyonlu sistem sizin için en doğru tercihtir. Yani API sisteminden bahsediyorum. Dropshipping misali siz işin akışını takip edip canlı destekle ilgileneceksiniz.
✅ Ürün Çeşitliliği - Eğer yukarıda bahsettiğim gibi müşteriye o güveni ve kurumsallığı hissettirirseniz müşterinin geniş ürün yelpazenizde dönüşüm oranını arttırmanız işten bile değil.
Şimdi ise dezavantajlara geçeyim burayı dikkatli okuyun.
❌ Çok Düşük Kâr Marjı - Ben bu sektördeyken en pahalı ürünlerden bile ettiğim kâr max. 4-5₺ idi. Şimdi daha fazladır ama bu kâr marjı hep aynıdır çünkü epin satışında bazı sektörlerin aksine az üründen çok para kazanmak yerine çok üründen az para kazanırsınız. Asıl mesele sürümden kazanmak.
❌ Yüksek Rekabet - Şimdi burada biraz sektöre girmek isteyenlerle empati kuracağım. Eğer elinizdeki son para x.xxx₺ tutarında ise paranızı riske atmış olursunuz, tabi hepsini bu sektöre yatırırsanız. Başarılı olamazsınız demiyorum doğru süreç, yönetim ve sabırla her şey mümkün ama 2-3 ay içinde masrafınızı amorti edip hızlı yükselmeyi de beklemeyin. Artık bu sektör ve reklamlar için milyonluk yatırımlar konuşuluyor. Farkındaysanız çoğu kişi bu işe bir hevesle girip 1-2 ay sonra sitenin yazılım parasına veya daha düşük fiyatına satıyor, çünkü bu iş gerçekten sabır isteyen bir iş, oyuncular arasında isim yapmanız şart. Yani kısaca bu işi uzun vadeli hisse gibi düşünün.
❌ Yazılımların Pahalılığı - Öncelikle bu başlığı okuyan yazılımcı kardeşlerim varsa bana kızmasın parayı sonuna kadar hak ediyorlar piyasada gerçekten çok kaliteli yazılımlar var.
Bahsettiğim yüksek rekabet tabii ki de yazılımları da etkiliyor. Tüm siteler en iyi yazılıma sahip olmak isterken bazıları özel yazılımcı ile çalışıyor. ( Yazılımcılar da iyi kazanıyor haa!)
Bazı arkadaşlarımız diyecek ki ben o parayı verene kadar wordpress teması vs. alırım.
Eğer api entegrasyonunu vs wordpress ile kuracaksan problem değil. Ki bu kolay bir iş değil bir yazılımcıyla çalışman gerecek ki zaten yazılımdan pahalıya gelecek. Kısacası ben de kendimi akıllı sanardım wordpress temamda sadece api entegrasyonuna o zamanın parasıyla 15.000₺ teklif gelince şok olmuşluğum vardır 😃
Eğer büyük bir hedefiniz varsa Wordpress sizi bir yere kadar idare eder.
❌Yoran Müşteri Kesimi - E satış yaptığımız kitle malum ergen ve çocuk kitle oluyor genellikle.
Çocuk gecenin bir vakti oyun alır gelir size yazar kod çalışmaz sen de destek talebi aç dersin sabır etmez. Yani mental olarak buna hazırlıklı olmanız lazım kesinlikle. İnanır mısınız o kadar dezavantaj içinden beni en çok yoran bu maddeydi.
Uzun lafın kısası ve günün atasözünü yazalım.
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Bu foruma kayıt olduğumda sektöre bir ilgi olduğunu fark ettim ve böylelikle tecrübelerimi aktarmaya çalıştım. Lafta her iş kolay. Çaba, emek gösterip sabırlı olan adamın üstesinden gelemeyeceği iş yok.
Herkese hayırlı günler R10 ailesi 🙋*♂️