Selam olsun,
Canlı yayınlarla füzeleri izlerken ve ciddi saldırılar yapılırken bir anda anlaştık tamam bitti artık ateşkes ve yaşanan onca şey gündem dışı.
Ölen üst düzey yetkililer, siviller hepsi gitti bitti.
Bu işte bir tuhaflık seziyor musunuz? Seziyorsunuz da nedir sezdiğiniz merak ettim.
Yani bir anda bu savaş daha doğrusu çatışma nasıl bitebilir, iki ülkede yapılanları nasıl sineye çekebilir?
Ne oldu yani o kadar füze, uranyum zenginleştirme tesisleri vs.
Barış olsun elbette, savaşa karşıyım lakin barış dediğimiz ya da ateşkes dediğimiz şey böyle net olunca insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.
Sizin aklınıza gelenler nedir?
Baktığımızda ne israil istediğini aldı ne iran ne amerika.
E bu çatışmalar neden bitti?
Sizin düşünceniz nedir?
Çatışan ülkeler gibi bizimde gündemden hemen uçtu gitti.
Sanırsın böyle bir şey hiç olmadı.
Bir tek bana mı tuhaf geliyor?
Hocam iran ın nükleer tesislerini vurdular, üst düzey komutanlarını vurdular, bilim insanlarını vurdular. Daha ne yapsınlar.

İran doğru düzgün varlık gösteremedi. Dost gördüğü ülkelerden destek alamadı. Hürmüz boğazısı kapatma kozu vardı sadece. Onu da kapatınca sadece rusyanın işine yarıyordu. Çin, abd ve dünyadaki diğer hiç bir ülkenin işine yaramıyordu. Orayı kapattığında başta Tr deki insanlar destekleyeceklerdi. Sonrasında akaryakıt zamlarını görünce belli süre sonra geri vites yapacaklardı. Yani hürmüz boğazısını kapatınca kötü ülke konumuna düşecekti. Sonra Abd kahramanlık yapıp gidip iran ordusunu vura vura boğazı açtıracaktı. O da tam olarak koz sayılmaz.
Siz karşı apartmandan biriyle kavga ediyorsun. Ve haklı olan taraf sizsiniz ama kavgada yeniliyorsunuz. Sonra gidip su borusu benim evin önünden geçiyor diye, su borusunu patlatıyorsunuz. Ya da gidip elektrik veya internet kablosunu kesiyorsunuz. Bir kişi yüzünden bir sürü kişi hizmet alamıyor. Siz haklı olsanız dahi bu durumda o apartmandakiler kimi suçlar, kime kızarlar.
Olayın başında abd, irana nükleer silah üretme dedi. İran inatla üreteceğim demişti. Sonrasında Nükleer silah üretim tesisleri işlevsiz hale getirildi. Ve iranın etekleri tutuştu. Ve ürettiği silahlarla bile savaş esnasında doğru düzgün etkisini gösteremedi. Şimdi tekrar üretime devam eder mi?