Gulerfaruk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, ortalama 4-5 senedir seo ile ugraşıyorum hiç bir güncellemeden mart ve haziran güncellemesi kadar etkilenmemiştim hatta e-ticaret kategorisinin bu kadar etkilendiğine şait olmamıştım.

E-ticaret moda/giyim kategorisinde 2 adet e-ticaret sitemiz var ikisindede ciddi düşüşler yaşıyoruz.

E-ticaret sitelerimizin bir tanesi daha niş bir kategoride bir diğeri ise daha genel kadın giyim kategorisinde.

Daha niş olan e-ticaret sitemizde gözlemlerime göre içeriksiz ve backlink destegi olmayan sitelerin ve basit html sitelerin hatta bunların çogunun ciddi anlamda aktif siteler bile olmadığını söyleyebilirim ciddi yükselişler yaşıyorlar. Arama sonuçlarında meta başlıkları ve açıklamaları 5-10 sene önceden kalma gibi resmen.

Kadın giyimde ise neredeyse en büyük markalardan küçük markalara kadara çok ciddi kısmı yapay zeka ile üretilmiş düzenlenmiş içeriklerle dolu ve aynı konunun ertafından 100lerce site dolanıyor. Hak verirsiniz ki moda sektöründe kullanıcıya yönelik değer katacak bir içerik oluşturmak mükemmel zorken işler dahada zorlaştı son güncellemelerle.Bir çok sorguda 1.sıradaki siteler içerikleri bile bu şekilde. Kaybettiğim bir çok sıralamada yerime gelen sayfalar bu şekilde.

Mart ayından beri ciddi anlamda adapte olmakta zorlanıyorum. Sonuçları gözlemlediğimde kesinlikle bir tutarlılık olmadığı için bundan sonrası için bir yol haritası oluşturamıyorum.

Son iki güncellemenin kesinlikle daha iyi arama sonuçları oluşturduğunu düşünmüyorum tam tersine olanıda bozduğuna inanıyorum.

Benim tarafımda son iki güncelleme süreci bu şekilde geçti, özellikle moda sektöründe işl yapan arkadaşlar varsa tavsiyeleri önerilerini severek okurum.
ben de aynı umutsuzluğa 2023 yılında yakalanmıştım ama pes etmedim. emeğin karşılığını almamak ne demek çok iyi biliyorum. dosthane tavsiyem: umutsuzluğa kapılma lütfen. sabır her şeyin ilacı. işini gerçekten iyi yapıyorsan öyle ya da böyle kazanan sen oluyorsun.