Arkadaşlar şunu ifade etmek istiyorum. Bir süredir konut araştırması yapıyorum ve karşılaştığım bir durumdan bahsetmek istiyorum. Aynı şeyi yaşayan varsa fikrini merak ediyorum.
Örneğin bir konut var (fiyatını temsili yazıyorum) fiyatı 10 m. Ve yaklaşık 1 yıldır satılık ilanı sarı sitede var ve satılmadı.
Adama diyorum ki, bak benim bütçem 7m. Bu fiyata evini alırım. Muhtemelen 1 yıl daha aynı fiyata duracak ve evin satılmayacak.
İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda da kimse çıkıp kolay kolay bu parayı o konuta vermez.
Aynı kişinin yerinde ben olsam 7m teklifi kabul eder, 1 yıl ilanda beklemektense bu parayı değerlendirir ve zaten en az 10m haline getirirdim. fakat adam inatla 9.5 altına inmiyor ve satılmamayı göze alıyor. Şimdi ben bu teklifimin gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum, fakat burnundan kıl aldırmayan satıcı tutumu çok garibime gidiyor.
Burada benim atladığım bir durum mu var, ben mi yanlış düşünüyorum?
Paranızı 1 yıl değerlendirip 10m yapıp daha sonra alın hocam. Hatta 2 yıl değerlendirin 13m yapın kalan 3m ile de araba modelinizi yükseltin. YTD