Bugün biraz fırsat buldum ve basit ama kullanışlı bir WordPress eklentisi geliştirmek istedim. Aklımda temayı hızlandırmak, görselleri WebP uzantıya çevirmek, geçmişten kalma veri tabanındaki yükü hafifletmek, veri tabanını optimize etmek ve API kodu ekledikten sonra Google PageSpeed Insights sonuçlarına tek tıkla admin panelden erişebilmesi gibi farklı düşüncelerim vardı. Ben de bunun üzerinde ufak tek sayfalık hem işlevsel hem de yüklendiğinde sitenizi yormayacak bir eklenti hazırlayayım dedim. Çok fazla denemedim ama şimdilik çalışıyor geliştirmem gerekiyor. Çalışan bölümler; Görseller WebP'ye sorunsuz(bir sitede deneyebildim.) geçiyor. Google PageSpeed Insights mobil ve desktop performans sonuçları alınabiliyor. Önbellek, Gzip, Lazyload henüz test etmedim ama çalışıyor gibi. Eski sayfa verilerini tek tıkla silebiliyorsunuz. Aşağıda admin panelindeki görseli ekledim. Bunlar haricinde aklıma CDN kısmı eklemek geliyor. Sizlerin bana önerebileceği bu listede olması gereken bir şeyler var mıdır? Ayrıca rica etsem eklenti hakkında fikrinizi sunabilir misiniz?
Not: Test aşamasında yardımcı olmak isterseniz benimle iletişime geçmenizi rica ederim. Test aşamasında yardımcı olacak kişiler bitince eklentiden ücretsiz faydalanabilecekler. Şimdilik eklenti konusunda bitince ücretli mi ücretsiz mi verileceği belirsizdir.
EKLENTİNİN ARAYÜZÜ
GOOGLE PAGESPEED PERFORMANS SONUCU