tüm memurların yılda 30 gün tatili vardır. Öğretmenin 60 gündür. Tüm memurlar 30 günlük izinlerinde tam maaş alırlar, öğretmenlerin maaşı kesilir bu sebeple yazın 2-3 hafta tatil yaptıktan sonra ek iş ararlar.

Mesela milletvekilleri 1 temmuz da tatile girer 1 ekimde tatili biter. tam 90 gün tatil. maaşlarını tam alırlar(285 bin tl). işe başladıklarında %60 meclise gitmezler. Sahi vekillerin maaşları sizi hiç düşündürmüş müydü, ya da tatillerinin 90 gün oluşu? hayır.. peki neden öğretmeninki düşündürdü?

bilinçaltında öğretmene duyduğunuz bitirilmemiş bir işiniz, kininiz, nefretinizden olabilir mi?

düşünün... @Asuman;

Edit:

Şimdi fark ettim arkadaş 15 yaşında bir ergenmiş ve forumda popülere düşmek için böyle konular açıyormuş. Biz de adam yerine koyup cevap yazdık ya neyse benzer düşüncedeki kişiler varsa onlara hitaben olsun bari.

Arkadaşlar çevremdeki öğretmenlerin bir çoğu ek iş derdine düşmüşler geçinemiyorlar. 50K maaş istanbulda evli adama yetmiyor. Burada kiralar en az 35, geriye 15 kalıyor. bir çocuğu var eşi a101 de çalışıyor arkadaşım da taksiye çıkıyor geceleri. Öğretmen bu şekilde geçinmenin derdine düşerse sınıfta psikolojisi nasıl sağlam kalabilir de kaliteli bir eğitim sunabilir?

2014 deki öğretmen maaşının altına göre günümüzdeki karşılığı 110 bin,
2016 daki öğretmen maaşını altına göre günümüzdeki karşılığı 89 bin..

İstanbuldan kaçmaya çalışıyor ama il dışına yer de açmıyorlar, kısılı kalmış burada.

Öğretmen maaşlarına acilen seyyanen zam gelmesi lazım. Yoksa ülkenin milli eğitim sistemi çok daha kalitesiz ilerleyecek.