merhabalar bir dönem bi işe kalkıştık forum açacak olduk siteyi hazırladık devamı işlerden fırsat gelmedi.

akla gelen başa geldi, vbulletin 5 son sürüm (neredeyse) dedik açık yoktur varsa da üzmez dedik incelemedik.

dosyaları düzenleyebilecek açık varmış, siteye tertemiz kod eklemişler. sahte sitemap göstermişler, sahte postlar oluşturup google a eklenen linkleri kendi sitelerine yönlendirmişler vs.
geriye kalan bütün site tamamen fonksiyonel çalışmaya devam ediyor, yapan temiz çalışmış
üstüne gitmiş başkası giremesin diye açığı kapatıp kendine şifre bile koymuş sağolsun.

fark etmemiz 1.5 ay sürdü 1.5 ayda 20k index almış.
olayda tamamen rastgele, vbulletin sürümünü 3.8.x e çekeyim diye düşünüyordum indexler ne durumda diye bakayım dedim öyle fark ettim.

çözümü burada, açığı direkt olarak paylaşmıyorum kötü niyetliler hemen atlamasın
https://forum.vbulletin.com/forum/vb...-6-x-and-5-7-5

kısacası daha üst sürümlerinde çözüm varmış zaten bize denk gelmiş patlak sürüm araştırmadan kurmanın bedeli

sürüm yükseltmek kolay olmayabiliyor eklentiler vs. sebebi ile o yüzden sitenizde en azından vbulletin sürümünü gizlemeniz lazım.
muhtemelen otomatik botlar ile tarıyorlar ulaştıkları sitelere otomatik olarak yerleştiriyorlar. çinliler özellikle bu konularda çok yoğun atak yapıyor