Selam olsun,

Bu ne biçim bir girizgah ve konu başlığı?
Ne var yani kırklı yaşlarda? Ölmedik henüz yaşıyoruz bizde genç irisi olarak.
Kocaman ettin bizi.

Yaş ile ilgili sitemimi ettikten sonra konuya odaklanıyorum.
Kusura bakma bu girişi yapmam gerekiyordu çünkü hayatın başlangıç yaşındayız.
Bir insanın olgunlaşması ve gerçek anlamda yaşama başlaması 40 yaştır.
Bundan önceki şans, rast gitme, denk gelme, özel meziyetler konu dışı.
Bir insanın yediği kazıkları sindirmesi, yaşadığı güzelliklerin değerini anlaması, neyin daha değerli olduğunu idrak etmesi için 40 yıl kaba etinde şemsiyeden kaynaklı bir ağrı hissetmesi lazım.

Şahsen başarılı olmak zorunda olmadığımı biliyorum.
Başarı dediğimiz şey devingen bir kavramdır.
Batmış bir insana göre başarılıyız diyebiliriz, elon musk'ı refere alırsak başarısızız deriz.
Her zaman birilerine göre başarılı birilerine göre başarısız olacağız.

Bunu vurguluyorum çünkü hedefe başarıyı değil ne yapıyorsak iş, ilişki, düşünce, kişisel gelişim artık neyse icaplarını fikri takiple yapmamız çok daha önemli.
Benim hayatımda başarı bir hedef değil, benim yaptıklarımın bir sonucu olaiblir.
Ben böyle düşünüyorum.

Mesela siz özeleştiri ve mücadele konusunda başarılı olmuşsunuz.
Elbette bazı konularda başarılı olurken otomatikman bazı konularda başarısız olacağız.
Her konuda başarı ütopiktir.

Şahsen benim için bu özeleştiriyi, yılmadan mücadeleyi yapmanız kadar bu bilgi/birikimi daha genç arkadaşlara aktarma niyetiniz ayrıca insan olarak başarıya ulaştığınızı gösterir.
Biz başarıyı hep iş, meslek, ürün, hizmet, mal olarak görüyoruz genelde.
Sizi kastetmiyorum genel olarak.

İnanın işinde çok başarılı ve çok zenginleşen insanlar var etrafımda.
Selam verip alasım yok.
Siz kendinizi şimdilik başarısız görseniz bile size selam verip almaktan keyif alırım.
Bence kendinizdeki bu başarıların hak ettiği değeri verin.

Samimiyetinize binaen bu şekilde yazdım daha resmi ve suya sabuna dokunmadan yazabilirdim ama güzel bir insan gördüğümde samimi olmak gibi bir huyum var.