e niye hala ticarete devam ettiniz ki
aldığım parçayı bir bayi arkadaşa gönderecektim o arkadaşım da sadece benimle yapıyor ticareti aslında para kazandığım bir durum değil ordan alıp oraya gönderdim.
Katılmıyorum hocam eğer tanıdık biriyse önden verilebilir + ben parasını önden aldığım işte daha verimli çalışıyorum (kişiden kişiye değişir)
hocam konuda yazdım bugüne kadar açık hesap çalışmadık hep peşin iş yaptım. mevzu hiç sorun çıkartmamış birine 250 liralık bir ürün için parayı ön plana çıkartması.
Hocam bazen ters bir olay yaşanıyor diğer müşterilerle adam bu yüzden hiç kimseye parasını almadan iş yapmayacağım diyerek bir karar almış olabilir.
Yada ters bir zamanına denk geldiyseniz adam kabul etmemiş olabilir. Empati kurmak lazım. Hizmetini tam olarak veriyorsa iyi paraya alıyorsanız iletişimi kesin demek amatörlük olur. 1-2 lafa ticaret bitirmek komik geliyor.
Kesinlikle haklısınız fakat ticarette açık hesap limiti vardır. bahsettiğimiz sigara parası. zaten rahatsız olduğum durum bu yüksek meblağ olsa üretim yapılan birşey olsa anlarım ödemeyi önden al kendini garantiye al ama depodan çıkan bir parça ve ödeme sorunu yaşatmamış bir adam para kazandığın birisi.
bence bir hizmet alıyorsan ticaretin de oluyorsa ödemeyi önden yapmak daha sağlıklıdır. ben katılmıyorum size
Haklısınız emekçinin teri kurumadan parasını verin diye hadis var. asla itirazım yok itiraz ettiğim konuyu anlamadınız.
Aranızdaki ticareti bitirmeniz hayrınıza olur.Başka bir tedarikçiye para kazandırın.
Diğer arkadaşlar sizin ne anlatmak istediğinizi anlamamışlar :-)
Öyle olacak sanırım. tedarikçi başka yok maalesef o parça özel ürün sadece o üretiyor.
bencede diğer arkadaşlar anlamamış olabilir.
Parayı diğer herşeyden önde tutması ticarette doğru bir yaklaşım. Bence asıl sizin kara kaşınızı, kara gözünüzü herşeyden önde tutuyor olsa sorun olurdu. Mazallah zaman kötü.
hocam şöyle düşünün ben sizinle 10 yıldır iş yapıyorum rakamları farazi konuşalım (daha da fazladır) 100 bin liralık ürün aldım ve her zaman aldığım ürünün parasını önden atıyorum teslim almadan. ve siz bana 250 liralık ürünün hesabını mı sorarsınız.
10 yıldır düzenli bir şekilde ticaretim olan insan bana kalkıp böyle bir şey söylese, verdiğim siparişi de iptal eder direkt olarak çalışmayı sonlandırırım.
Gider 5 kuruş fazlasını verir, başkasıyla çalışmaya başlarım.
maalesef öyle bir seçeneğimiz olsa iptal ederdim