imsemihk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kızın ismi, kesin suçlunun kim olduğu bilinmediği için yazmamakta, bire bir aynı davayı yaşamış birisiyim. kazandım sonuç olarak.
Özetle; bir kişi patates hat diye tabir edilen bir hat alıyor, bununla dolandırıcılık yapıyor, bir arkadaşına gidiyor diyor ki kanka benim hesaplar blokede senin hesaba gödnerse arkadaşım para gönderecek diyor. sen parayı o hesaba gönderiyor hesap sahibi çekip adama veriyor sen dolandırılıyorsun. bu soruşturma, nitelikli dolandırıcılık suçu olduğu için benimki ağır ceza mahkemeleri tarafından yürütüldü. bankalara ve gsm operatörlerinden log kayıtları alıp incelenecek sonra kim suçlu ise o bulunacak. 1 sene kadar sürer sonuçta er yada geç çözülür ama dava. şu an da ilerlemededir, adli tatil başlıyor yarın 1.5-2 ay sonra tekrardan devam eder mahkeme süreçleri.

Dediğin gibi patates hat kullanmışlar ve dediğiniz gibi kurtulmuşlar. Ama sanırım iban sahibi hâlâ kurtulamadı. Ceza alacak sanıyorum değil mi hocam. Zaten geçen sene 2024 ağustos ayında şikâyet ettiğim bir dosya.