Bazılarınızın yanlış bildiği bir konuya değinmek isterim.
Bu yazı biraz uzun olabilir okuyucuları yormamak adına fazla detaya girmeden anlatacağım.

Su , demir , oksijen ve altın dünyaya ait bir element değildir.

Şu an aktif olarak para biri yerine geçmesede altın dünya üzerinde tahmini tonajı belli olmayan fakat sınırlı olduğu bilinen bir değerli metaldir.

Aslında piyasayı o yıl ne kadar altın keşfedildiği yada hacimi belirliyor , dolar gibi olan para birimlerine kıyasla enflasyona uğraması son 35 senede insanları güvenli liman olarak altına yöneltiyor.

Sizlere ilk tavsiyem altını merkezinden alın..

Nasıl yani derseniz ;

1) Para birimi yüksek olan ülkeler ;

Arap yarım adası ve çevresi ; genellikle dinar kullandığı için daha ucuza mâl edersiniz.

Oradan buraya 1 kg altın fiyatı ile burada ki fiyatla kıyasla arada 1500-2000$ fark olıyor.

2) Aracı kurum ile metropole gelen ;

İstanbul kapalı çarşı bunun en iyi örneğidir ; x şehirde 22 ayar altın fiyatı ile arasında en kötü ihtimal 100-200₺ oynar.

Ha ayrıca hatırlatma her ucuz mala da kanmayın altının tarihi , ayarı ve türü önemlidir.

Sahte altın ise farkedilir tınısından , sesinden , yapısından yada sertliğinden bunun için uygun bilgiler mevcut anlamak kolaydır.

Şimdi gelelim herkesin düştüğü tuzağa :

Bankadan altın alayım , dursun köşede kar ederim.

Şöyle bir olay var banka sana 100-200₺ fazla fiyatla satar , bunu bozdurmak istediğinde de 100-200 de oradan keser etti zararın 200-400₺...

Gidin kardeşim kapalı çarşıya alın x gram 24 ayar altınınızı gidin kiralık kasa hizmeti ( sigorta poliçesi olan ve güvenilir şirketler , bankalar ws ) oraya koyun.

Hiç aklınıza gelmedi yastık altına atın.

Ben böyle gördüm , böyle öğrendim , böyle yapıyorum.

Yeni çıkan kripto paraya 1000₺ ( bütçeme göre ) atarım unuturum.

Yeni çıkan borsaya 1000₺ alırım unuturum.

Baktım karım var bi 1000₺ daha atar seneye kadar yine unuturum.

Kredi çekerek , borç para ile , son paranız ile girilecek işler değildir.

Ticaretin affı ve dönüşü yoktur ya kazanırsın ya kaybedersin.
Borsa , altın gibi kıymetli madenler bilgisiz girilecek oyun alanı değildir.