ismailvolkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim, Almanca için goethe den eğitim aldım fakat faydası olmadı. Maruz kalmadan öğrenemeyeceğim sanırım. Bir firma Almanya'ya geldikten 2 ay sonra istiyor parasını 1900 euro - Tr de birkaç yerde ofisleri var, güvenilir tiplere benziyorlar - web sitelerinde çoğu kişiyi göndermişler, baktım olmuyor kamyon ehliyeti alıp onunla deneyeceğim.
Almanya dil için sertifika istediğinde Goethe den belge istiyor yalnız Diğerleri geçerli olmuyor ya da konsoloslukta dikkate alınmıyor. Sadece dil sertifikasından dolayı red yiyenleri gördüm. Hiçbir firma önce gel sonra ödeme yap demez. Nedeni ise sana davetiye çıkarmak için ordan oraya gidecek, onay alacak, bilançolarını bildirecek, masraf yapacak. Önce gel sonra parayı alırız diyenler seni sömürmek için çağırır emin olabilirsin. Bi sözleşme imzalatır sana, keşke iltica etseydim dersin ama artık edemezsin. Güvenilir gibi göstermek artık çok basit. Tabi burada tercih senin. Almanya'da "her Türk firmasıyla çalışmayın" kuralı vardır. Buraya kısmet olursa geldiğinde anlarsın. Çünkü bütün ipler onların elinde olduğu için her türlü tehdit ve şantaja maruz kalırsın. Yabancılar dairesine şikayet ederim seni derler, çalışmıyor diye işsizlik kurumuna şikayet ederim derler, maaşını verir yarısını geri alır, mobing yaparlar daha çok sayamayacağım şeyle karşı karşıya kalma.