ismailvolkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lojistik ve depo konularında 6+ yıl tecrübem ve b1 seviye ingilizcem var. Hayatım biraz monotonlaştı, yeni bir macera için Almanya'ya taşınmak istiyorum. İş bulup vize işlerini ayarlayabilecek danışmana ihtiyacım var. Tanıdığı olup yönlendirmek isteyen varsa yardımcı olabilir mi ?

Almanya'da yaşayan arkadaşların da bu kararımı yorumlayabilir, bilgi verebilirler. Teşekkürler.
Öncelikle güzel bir karar fakat Almanca öğrenmenizi öneririm. Evet lojistik ve depolama alanlarında Almanya'da ihtiyac çok oluyor. Özellikle DPD, DHL gibi firmalarda. Fakat bu tarz firmalar direkt davetiye ile farklı ülkelerden insan getirtmezler. Çünkü Almanya şunu der: Almanya'da insan mı bitti farklı ülkeden işçi arıyorsun? Önceliği Almanya'da oturum ve çalışma izni olan nitelikli kişilerden yana olur.
Almanya'da 2 sirketi olan biri olarak (bunu belirtmemin sebebi Almanya'nın macera degil çalışma ülkesidir) ben bile aile bireylerimden vasıflı ve nitelikli personel diyerek getirtmek istediğimde işlem süreleri 1-2 yıl arasında değişiyor ve masrafları yüksek.
Benim tanıdığım var şu kadar verirsen sana davetiye çıkarırım vs diyen herkese inanma, paranı kaptırma. Almanya son hükümet değişiminden sonra göç ve ilticanın önüne geçmek için denetimleri sıkılaştırdı.
Sormak istediklerin olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bol şans.