Selamlar,
Çok iyi ilerliyordu lakin devlet tarafından bazı caydırmalar yapıldığı ve bu caydırmalardan sonra o kadronun tekrar toparlanmaması sebebiyle(caydrımadan kastım tübitakın geri iptal etmesi gibi) bir şey olmuş ve bundan dolayı ekip tekrar birleşmeyince birleşemeyince geri geliştirilmesi durdurulmuştu diye hatırlıyorum
Yazık olmuş emeklere.
Bana göre hiç bir linux dağıtımının linuxu geçebileceği yok, bunun nedeni de donanımlar, programlar henüz buna hazır değil gelecekte ne olur bilinmez
Bir yerden başlamak lazımdı, onlarda öyle yaptılar
Okullarda ki bilgisayarlara kuruluyor çok tuhaf bir işletim sistemi halen geliştiriliyor ama bence güzel değil daha iyi linux dağıtımları var
Destek olmayınca o kadar oluyordur
Merhaba, "Linux dağıtımının Linux'u geçebileceği yok" cümlesi teknik açıdan biraz hatalı görünüyor. Zira dağıtımlar zaten Linux çekirdeği üzerine inşa edilir; dolayısıyla çekirdeği "geçmek" gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte, GİB, Diyanet gibi kamu kurumlarının açık kaynak dönüşümüne yönelerek kendi kullanım ihtiyaçlarına özel dağıtımlar geliştirmeleri, bu alandaki farkındalık ve kabiliyetin giderek arttığını gösteriyor.
Daha fazla destek lazım aslında, firmaların teşvik edilmesi lazım bu tür sistemler bir ülkenin teknolojik olarak bağımsız olması için şart bana göre, havaalanında bu tür sistemlerin çökmesi ile tüm uçuşlar durmuştu sanırım öyle hatırlıyorum, dışarıya bağımlılık arttıkça bu tür durumlarda çok olacaktır.
Devlet işi özel şirket gibi değildir. Kar etmeye odaklanmaz. İş olsun bitsin de ürün ortaya çıksın mantığı olunca ileri vadede istenilen başarı yakalanmıyor.
Devlet yönetiminde analistlere ve iş bitirici adamlara ihtiyaç var.
Onların da torpile ihtiyacı var
Debian'ın LTS sürümlerine paralel olarak yayımlanıyor halen. İlk çıktığında özgündü, şimdi debian tarafına bağlı. Kullanıcılar debian varken neden ilk pardus tercih edeyim ki diyerek bir süredir bu dağıtımı es geçiyor. Ancak tercihsel olarak denemek ve desteklemek için XFCE ve GNOME ortamlarından biriyle sitesinden indirip kurup kullanabilirsiniz.
Denemek lazım, teşekkür ederim