Perfection adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bu konu oturulur saatlerce konuşulur, tartışılır.

Benim bakış açıma göre, yazılım üretmek sadece bir sonuç değil; bir süreçtir, bir gelişim yolculuğudur. Evet, ChatGPT gibi araçlar günümüzde çok güçlü, çok etkileyici işler yapabiliyor. Ancak bu araçları sadece "birkaç prompt yazıp sistem ortaya çıkarmak" için kullananlar, bence yazılımın ruhunu kaçırıyor.

Kod yazmak, hata yapmak, debelenmek, araştırmak, çözüm üretmek, öğrenmek. İşte insanı geliştirip gerçekten "yazılımcı" yapan süreç budur. Eğer bir sistemi baştan sona kendin kurmamışsan, neden öyle çalıştığını anlayamazsın. Anlamadığın bir şeyi de geliştiremez, sürdüremez, sahiplenemezsin.

Hazır sistemle bir yere kadar gidersin; ama orası senin sınırındır, sistemin değil. Kodun arkasındaki mantığı, yapının neden öyle kurulduğunu, alternatif yolları düşünmüyorsan sen o yazılımı inşa etmiş olmuyorsun, sadece taklit ediyorsun.

Ben bu yüzden kendi yazmadığım hiçbir sistemi "benim" kabul etmiyorum. ChatGPT gibi araçlar elbette yol gösterici, öğretici olabilir ama direksiyonda biz olmalıyız. Yoksa yazılımcı değil, sadece yazdıran oluruz.
zamanında yapay zeka makaleler index almıyor dediler aldı.
yapay zeka videoları izlenmiyor dediler izlendi halen deli gibi izleniyor.
yapay zeka ile insanlar deli gibi mobil app yapıp aboneliklerden para kazanıyor. ( adamlar temel kavramlar dışında hiçbir şey bilmiyor )
yapay zeka ile web tabanlı sistemler geliştiriliyor ve yine para kazanılıyor.
Şimdi şöyle yazılımcılar bu işi hayrına yapmıyor onlarda para kazanıyor. benim farkım bu işe yıllarımı vermemiş olmam. Arkasında ki sistemi kodları bilmiyorum çünkü gerek yok. çünkü bunu hazırlayan yapay zeka biliyor ve isteğime göre düzenliyor.
Yazılımcı olmak gibi bir derdim yok. 1 ayda birden fazla sistem kurdum çıkan sonuçlara inanamazsınız. hepsi de günün sonunda çalışır halde oluyor. aktif kullanıyoruz.
Bakın trende karşı durmaya çalışmayın trendin rüzgarını arkanıza almaya bakın.
geliştirici hesaplarımı aktif ediyorum mesela mobil app sektörüne giriyorum ve hiçbir yazılım dili bilmiyorum ve öğrenemye gerekte yok.