Bilgilendirme amaçlı ilgili yıllarda kendi yaşadığım süreci adım adım anlatayım (şuanki süreci bilmiyorum değişiklik olmuş olabilir) Denizlideyim.
1 - sağlık ocağına gittim | devlet hastanesine yönlendirdi
2 - devlet hastanesine gittim diyetisyen eşliği ile çıplak ayakla üstümde gereksiz yük olmayacak saf kıyafetlerim olacak şekilde kilo ve boyum ölçüldü
3 - diyetiysen bilgilerimi doktora iletti ve doktor bana bir evrak verdi. Bunu kurula götürdüm orda gerekli işlemler sağlandı ve sözlü olarak erteleme olduğum söylendi , takribi 3-5 gün içinde de askerlik şubesine yazılı olarak işlemler yansımış olur dendi ve yansıdı.
Ek bir detay vereyim kendi yaşadığım;
ilk gittiğimde erteleme
ikinci gittiğimde erteleme (4 ay sonra yolda asker kaçağı olarak ceza yedim ertesi gün askerlik şubesine gittiğimde ise buraya yansımadığını söylediler) hemen sonrasında tekrar hastaneye gittim kurulla görüşme sağladım doktora yönlendirdiler.
Ne şanstır ki o doktorun tahini çıkmış farklı bir doktor vardı ve durumu güzelce izah ettim kendisi direkt muaf verdi hiç boyuma kiloma bile bakmadan kurula dahi girmedim

Belki bana denk gelmiştir ama benim kanaatimce sadece kurul değil burada
doktorun kararı önem arzediyor çünkü kurula gittiğimde 40lı yaşlarda bir hanımefendi bilgisayar kamerasından fotoğrafımı çekti sorduğum hiçbirşeye yanıt vermedi en son seneye görüşürüz diyip beni gönderdi.
bu sayede 3.yılımı beklemeden neredeyse 2 yılda almış oldum burdan o son işlemi yapan doktora tekrar teşekkürler. İş güzarlık yapmak yerine karşısındakini dinleyip 4 ayını biz yiyeceğimize sen 8 ay erken almış ol hayırlı olsun diyerek işlemlerimi bitirmemi sağladı.