Bu müslümanlıkda ilginç bi şey nasıl oluyorsa insandan insana değişiyor. 300 bin civarı faiz alması için 10 milyon üzerinde parası olması gerek. 70 yaşında adam gidip ev alsa 12 milyon ile 4 ev alsa kiracıya verse edeceği ne? 4 ev x 20 bin kira 80 bin. aylık 400 bine yakın faizden vaz geçsin bu adam ? kiracıya 5 bin zam yapacağı zaman kavga dövüş etmeye uğraşsın, çık desin çıkmasın, evine zarar versin. kiracıya sevabına ev açsın

Yada gitsin iş kursun 1 gecede doları fırlatsınlar batsın bitirsin parayı.

Kimse kusura bakmasın kardeşim. bu parayla aylık 400 bin kazanmak varken 70 yaşımda yattığım yerde kazanırken burada boş çığırtkanlık yapan güruha uyup zarar edemem.

Ayet falan atıyorsunuz iyi ama maalesef güncellenmiyor. O dönemin şartlarıyla bu dönemin şartları çok farklı. Ateistlere ayetlerde ki mantıksızlığı anlatınca o zamanın şartlarına göre, o zamanın koşullarına göre biz ders çıkartmamız gerek diyerek kaçış yolu bulanlar iş kişinin bu dönemin şartında Türkiye gibi bi ülkede nasıl ayakta kalacağını sorunca höyt öyle olmaz harram, yassah.

Herkesin var bi işine gelen işte laf olsun torba dolsun. Faizden 400 bin kazanan bi babam olsaydı, kayınbabam olsaydı diye zırlayacak, dua edecek adamlar imkansızlıktan burada roleplay yapıyor.

İşin sürekliliğine bakarsak 30 yaşında birinin yapması yanlış olur, enflasyon her zaman ezecektir sonuçta faizin getirisini, bugün aldığınızı yarın alamayacak duruma gelebilirsiniz. Faizler her zaman %50 verecek diye şart yok 1 gecede %25 e çekebilirler. Fakat 70 yaşında bir adamın hayatı max ne kadar sürecek ? Tek sorun altın almak yerine dünyayı gezip dolaşması gerekirdi.