Arkadaşlar selamlar. Yakın arkadaşımla aramızda bir muhabbet geçti. İlk önce şunu belirteyim ömrümde hiç alkol almamış ve sarhoş olmamış birisi olarak anlatacağım. Arkadaşım yanımda biraz alkol aldı. Ve dedim ki sarhoş oldun sen. Net belli görüyorum. Ve gerçekten oldu daha önce çok gördüm sarhoş olduğunu. Ve dedim ki geçmişte bazen yarım şişe içtiğinde oluyordun. Ve ısrarla sarhoş olmadığını idda etti ama sarhoştu biliyorum hareketlerinden felan. Ve dedi ki sen şuan beni küçümsüyorsun. Yarım şişede hemen sarhoş olmak dersen küçümsemektir bu ben geçmişte çok daha fazla içtim direndim sarhoş olmadım felan dedi.

Ben de şunu söyledim. Eğer içiyorsan az da olsa çok da olsa sarhoş edeceğini bilerek içmen lazım ki bilimsel olarak alkolün etkisi bu ezik görmekle küçümsemekle bu ne alaka? Ben kötü bir niyetle söylemedim. Kişi alkol alıyorsa sarhoş da olur belki az alır olur belki çok alır olur burda küçümsenecek durum nedir ben onu anlamadım. Baya bir sinirlendi benim sarhoş olma eşiğim yüksektir felan gibisinden konuştu ve az alkolde sarhoş olmayı beni küçümsüyorsun olarak gördü.

Bu düşünce yapısı mantıklı mı? Ben aşırı mantıksız buldum gerçekten böyle düşünmenin sebebi ne olablir ve siz ne düşünüyorsunuz? Alkol ortamında kişi az alkol alıp sarhoş oluyorsa o ezik biriymiş böyle düşünüyor. Bu düşüncenin sebebi nedir ben olayı anlayamadım açıkçası.