Güzel konu bende ekleme yapayım
Ben windows için ipucu ile başlayacağım bilgisayarınızı hızlandıracak ve açılış süresini kısaltacak birkaç tüyo
win+r ile çalıştırı açın temp , %temp% ,recent,prefetch sırasıyla yazın hepsi farklı bir klasörü açacak crtl+a yaparak hepsini silin bunların hepsi önbellek ve kısayol dosyaları tamamını şüphe duymadan silebilirsiniz.
Uygulamalar
Tmac - Mac adresinizi değiştirmenize olanak sağlar
BalenaEtcher - Rufus ile yazamadığınız windows format usb si oluşturmak gibi ubuntu ve linux türevi kurulum usbsi oluşturabileceğiniz uygulama
Chimera - imei atmak gibi çeşitli işlemlerde kullanabileceğiniz ücretli teknik servis aracı
Ngrok - localinizdeki siteleri ssl olacak şekilde herkese paylaşabileceğiniz uygulama localhost adresini direk https urlye dönüştürür ve müşterilerinize kısa süreli inceleme yapabilmeleri için iletebilirsiniz.
WinSCP - filezilla ve putty muadili kolay ftp ve sftp bağlantıları yapabileceğiniz araç çok kullanışlıdır.
Navicat - Mysql ve veri tabanı konusunda işlerinizi excel kullanmak kadar kolaylaştıracak veritabanı yönetim uygulaması
Eklentiler
Buster Captha Solver - Ben robot değilimi otomatik olarak atlar
Selecttext - Videodan yazı kopyalamanızı sağlar
Wapalyzer - Websitelerin hangi dilleri ve altyapıları kullandığını gösterir
Picture in picture - herhangi bir videoyu ekran içinde ekran şeklinde oynatmanızı sağlar film bir köşede oynarken rahatça işlerinizi halledebilirsiniz.
EKLEME
Chromeda bu şekilde özelleştirilmiş karşılama sayfası yapabilmeniz için Mue diye bir eklenti mevcut