Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk girerken sözleşme yapıldıysa ekstra sözleşmeye gerek kalmadan ilk yılki geçerliliğini korur.

Normalde tefe tüfe kira artışı kadar artar, fazlası artamaz. Çok çok ucuz kaldıysa ve anlaşılamıyorsa ev sahibi kira tespit davası açabilir. Yaklaşık 1-2 sene sürer.

Hiçbir şekilde kiracıyı keyfi olarak evden çıkartamaz. Tüm kiralarını iban'dan göndermeye devam etsin. Ev sahibi tehdit/rahatsız etme boyutunda şeyler yaparsa kardeşiniz dava açabilir.
Yani biz her seferinde iyi taraf olalım aman gürültü olmasın dedik işte uğraş çıkartıyorlar
Kem4l adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 verseniz çok zorlar mı? Ev sahibi de haksız değil rezalet bir ekonomide kim ne koparsam diye uğraşıyor, eğer evler iyiyse ve kardeşiniz mutluysa taşınmakla uğraşmayın orta yolu bulup. Ama izmirde de o fiyata ev bulunur, bölge elit değil nede olsa kira bana fazla geldi. Tam bilmiyorum tabi şu an fiyatları.

Ama ortada bir tehdit var gibi biz çıkarmasını biliriz gibi. Dediğim gibi bölge de biraz sıkıntılı olduğu için adalet dışı çıkarabilir mi mide bulandırıyor uğraşmamak için orta yolu bulun gitsin. Kiraları görüyorsunuz muğlada en dandik eve 35 istiyorlar. Zorla hukuki yoldan çıkaramaz sizi evden ama gerek yok o tarz durumlara tekrar söylüyorum evden memnunsanız orta yol bulmak en mantıklısı.

Bu arada mahallenin muhtarından sanırım bölgede enflasyon üzeri bir kira artış oranı olup olmadığını öğrenip ona göre de işlem yapabiliyor diye biliyorum tam emin değilim.
11 di zam oranı açıklandı %43 hani 15 oluyor bizde kendimiz 18 teklif ettik limitleri zorlayarak eee zaten kız alıyor 33 bin maaş yani herkes haklıda valla cinnet yaa tamamen
neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen ay sözleşmem bitiyordu ev sahibi aradı. Normalde 5000₺ ye oturuyorum 9-10 bin civarı oldu evler ama sen 8500 den oturmaya devam et istiyosan dedi. Bende düz 8000 olsun anlaşalım dedim tamam dedi uzattık 1 sene daha.

Öyle 20-25 bin kiralar nedir Allah aşkına hemde 1+1 ev için insanlar da hiç vicdan kalmamış. Allah yardımcınız olsun.
Sağ olun
arpej adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Piyasa öyle 20 25 binin bir değeri kalmadı 1+1 evim olsa ben şahsen 8000 bine vermem boş dursun daha iyi.
Valla ben aman aman aman allah korusun ev almam ya