emilysupplier adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Din ve ahlak konusunu ayrımak için öyle dedim. Din dersinin imamhatipte olduğunu biliyorum.
2- Problemde bu zaten neden inancından dolayı farklı okullara gitmek zorunda ? Devlet okulları sadece müslümanlara mı ?

Taklidi imanın ne olduğunu biliyorum cemaatlerin içinde büyüdüm hocam. Arkadaşın yaptığı değerlendirmenin mantıksız olduğunu anlatmak için yazdım. Yoksa ailesinden görüp olması kadar doğal bir durum yok. Fakat bu demek değildir ki tüm gayri müslimler havalı göründüğü yada medyadan etkilendiği için öyleler. Bunu savunduğu için yazdım. İyi akşamlar
Yanlış analardın /Anlattım : D

Yani o bir iman türü ama isteyen değiştirir Din dersleri ( ki doğrusu Din kültürü ) Sadece dinsiz yetiştiriyor bence ama Müslüman ailede doğdun diye Müslüman olmak zorunda değilsin araştır beğendiğin inancı kabul et. Ben demiyorum Kuran öyle diyor Kehf Suresi - 29 . Ayet

Devlet okulları sadece Müslümanlara değil : Aileler başvuru yaparsa kendi dinlerinde ders aldırabiliyor

Neden hemen tüm okullar İHL oldu : MEB okulları rezillik ötesi olunca sorunu çözmek yerine okulları İHL yapıp "Rakıyı besmele ile içen kesim" savunmaya geçip rezilliği örttü