VisionsMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu bana doğru gelmiyor benim arkadaşım da deist ve milli eğitime gidip din dersi zorunluluğunu kaldırıyor kimseyi de dövmüyorlar
bun söylediğiniz 2000 lerde ise bilemem
Hocam böyle bir hakları var. Fakat tüm okullar tüm insanlar aynıymış gibi bir algınız var. Doğudaki bir okulla istanbuldaki bir okul aynı değil. Anlattığım olay 6-7 yıl öncesine ait fakat bunu anlatmamdaki sebep her yerde böyle demek değil. Konyada doğup büyümüş biri olarak bu toplumda bunların nasıl karşılandığını tecrübe eden birisiyim. Bunu anlatmamdaki amaç o baskının hala devam ediyor oluşu. Sadece sosyal medyanın etkisiyle okul yönetimlerinin daha kolay hareket edememesi. Ayrıca eğitimini kaldırıyor dediğiniz arkadaş tek başına mı yapıyor yoksa ailesinin desteğiyle mi ? Çevrem de kızı gelip bunu yapacağım diyen çocukları olsa okuldan alıp evlendirecek insanlar tanıyorum. Gençlerin %70i baskılardan dolayı paylaşamıyor. Bu da onlar için kolay olmuyor maalesef. Daha genel düşünmek gerekiyor. Alaçatıda büyümüş çocuk ile çorumda büyümüş çocuk aynı olamıyor maalesef. Ama bu sadece eklemek istediğim şeylerdi konumuzla alakası yok baskı olayının tabii.